Groep 6-7-8

Groepsnieuws

Digilab on tour

28-02-2019
Zit je in groep 6, 7 of 8? En  lijkt het je bezig zijn met programmeren erg leuk?
Kom dan naar Digilab on tour in de bibliotheek! We gaan je leren hoe je robots kan laten bewegen en een drone kunt laten vliegen.

Woensdag 6 maart in Bibliotheek Zuidlaren en
Woensdag 13 maart in  Bibliotheek  Vries

gaan we aan de slag! Helemaal gratis! Heb je er zin in? Meld je dan snel aan, want vol is vol!

www.bibliotheekzuidlaren.nl/digilab

www.bibliotheekvries.nl/digilab

Bezoek traumahelikopter

15-01-2019
Vandaag zijn we naar het vliegveld geweest om de traumahelikopter te bekijken en hebben we ook nog een ambulance auto gezien. Ik zelf vond het erg leuk en indrukwekkend.De helikopter is veel groter dan ik dacht, van de ambulance auto hebben we de zwaailichten ook nog gezien. En hebben we hele leuke vragen kunnen stellen! Het was erg interessant. Ik heb er veel van geleerd. Er is gevraagd of 112 ook wel eens voor de grap werd gebeld en wat 112 doet als ze niet opgeroepen worden.De mensen waren ook erg aardig!
Sara groep 7

Stichting Oud Vries

30-11-2018
De Stichting Oud Vries wil in juni graag de kinderen uit de groepen acht van de Basisscholen in Tynaarlo, Vries, Yde en Zeijen een gepersonaliseerd boek cadeau geven. Het thema voor 2019 is“Jenny Abeldina Vrieling”, aangevuld met een gastles over Bijen, hommels en wespen.

Het boek is een hardcover van ca. 90 pagina's met losse stofomslag. Op deze stofomslag zal op de achterzijde een groepsfoto van groep acht geplaatst worden en op de voorzijde een individuele foto van uw zoon of dochter.

Scholenkampioenschap Tafeltennis!

05-11-2018
Op woensdag 7 november zal weer om het scholenkampioenschap van de gemeente Tynaarlo gespeeld worden. De winst vorig jaar ging naar De Veenvlinder in Paterswolde.

Het tafeltennistoernooi is van 14:30 tot 16:30 in sporthal de Kamp in Vries. Het is bestemd voor de groepen 5 t/m 8. Aanmelden in teams van 2 kan door een mail naar actief-eelde@nttbnoord.nl te sturen. De deelname is gratis.

Als voorbereiding op het scholenkampioenschap hebben de trainers van ttv Vries en Actief Eelde aan enkele scholen in de gemeente Tynaarlo tafeltennis gegeven tijdens de gymles.

Informatieposter

Bezoek scholen Voortgezet Onderwijs

19-10-2018
In de loop van dit schooljaar zullen de kinderen van groep 8 een keuze moeten maken voor de VO-school waar ze volgend schooljaar naar toe zullen gaan.

Om de kinderen te helpen bij de keuze zullen we met de kinderen een aantal scholen bezoeken.

Zo wordt groep 8 op 6 november verwacht bij AOC Terra in Eelde.

Op dinsdag 20 november gaan de kinderen van 13.00 tot 15.00 uur naar Het Zernike (Harens Lyceum) in Zuidlaren. Hiervoor worden de kinderen met de bus opgehaald en weer terug gebracht.

Op vrijdag 30 november 2018 organiseert het Maartenscollege Haren voor de leerlingen van groep 8 de Maartensmorgen. De leerlingen worden tijdens de Maartensmorgen in de gelegenheid gesteld om op een normale schooldag nader kennis te maken met de school, leerlingen en docenten.
Mocht u in deze Maartensmorgen geïnteresseerd zijn, kunt u samen met uw zoon of dochter hier vrij voor krijgen. Nadere informatie over deze uitnodiging krijgen we na de herfstvakantie toegestuurd door het Maartenscollege. Zodra we deze informatie ontvangen zullen we u op de hoogte brengen.