Groep 6-7-8

Groepsnieuws

Huize Breukeboom

20-04-2018
Vanuit het ICO is het project ''cultuur met een knipoog'' bij ons op school geweest. Groep 6/7/8 kreeg de opdracht om een verhaal vast te leggen op film. Het verhaal ging over de Breukeboom. Als het project afgerond is kunt u met de kinderen langs de verschillende plekken in de gemeente. Vanuit de app krijgt u een melding als u bij 1 van de projecten in de buurt komt. U kunt dan de filmpjes afspelen en krijgt u het verhaal te horen.

Hieronder een verslag van Meike, groep 6.

We hebben een project gedaan met foto’s en filmpjes over Huize de Breukeboom. We gingen in groepjes het verhaal naspelen. We leerden veel met computers en camera’s. We hadden heel veel ideeën, het was heel leuk echt voor herhaling vatbaar. We gingen met ons groepje doen dat iemand aangereden werd en dan naar de Breukenboom gingen.  De timmerman zou een spijker in Nadia`s vinger slaan en ook in die van Meike. Daarna fietste de timmerman weg.

American Dream

20-04-2018
We gingen met de bus naar een andere school. Daarna naar het Drents museum. Toen we in het Drents museum waren werden we naar een zaal gebracht, daar moesten we een schilderij zoeken dat bij juf Marieke paste. Toen kregen we de opdracht dat we een schilderij moest zoeken, die dan omschrijven, en dan moest de ander raden welk schilderij het was. Het was een leuke ochtend.
Kjeld groep8

Basketbaltoernooi

21-03-2018
Vrijdag 16 maart hebben de leerlingen van groep 6/7/8 aan een basketbaltoernooi meegedaan. Hierbij zijn er 2 kampioenstitels behaald! Het meidenteam en één van de twee jongensteams zijn kampioen geworden. Het andere jongensteam is 2de geworden hun poule. Gisteren hebben wij 2 prachtige kampioensfoto's gekregen van de organisatie.

Basketbaltoernooi groep 6-7-8

19-03-2018
Jongensteam
Wij als de Duinstee zijn als 3 teams ingedeeld
Een meidenteam en 2 jongens teams
Wij vonden het heel erg leuk en 2 van de 3 teams zijn eerste geworden; het meisjesteam en het jongensteam waar ik in zat zijn kampioen geworden!

Meisjesteam
De Duinstee heeft 3 teams. 2 teams hebben gewonnen.
De meiden hebben gewonnen en 1 van de jongensteams.
Wij werden kampioen!
Nadia heeft 2 punten gescoord. Romy ook 2 punten.
Kim heeft  1 gescoord.  Noa was er helaas niet.

Groep 6-7-8 bezoekt gevangenismuseum Veenhuizen

02-02-2018
Groep 6-7 en 8 zijn donderdagochtend naar het gevangenismuseum in Veenhuizen geweest. Onderstaand  de verhalen van Sara en Noa.

Verhaal Sara:

Hoi allemaal,
Wij zijn vanmorgen naar het gevangenismuseum geweest in Veenhuizen. We zijn naar de gevangenis De Rode Pannen geweest en hebben we in een cel kunnen kijken. En we zijn ook naar het echte museum gekeken naar een filmpje hoe de gevangenis in Veenhuizen is ontstaan. En hebben we gekeken naar spulletjes. Als je iets ergs had gedaan werd je in die tijd mishandelt door dat je in een stoel moest gaan zitten en werd je voeten en armen vastgezet of kreeg je 6 liter water of urine of olie of werd je duim eraf gehakt. We hebben in de bussen kunnen kijken waarmee ze naar de gevangenis werden gebracht. En tijdens de pauze keken we naar spulletjes die ze zelf hadden gemaakt een slipper die opengesneden was en konden ze dingen in mee nemen wat natuurlijk niet mocht. Een vork waar ze tandjes aan hadden gemaakt waarmee ze konden snijden en de bewakers pijn konden doen. Het was een super leuke ochtend!

Verhaal Noa:

Hoi allemaal,
Wij zijn vanmorgen naar het gevangenismuseum geweest.

In Veenhuizen zijn we naar de gevangenis De Rode Pannen geweest. We hebben daar in de cel gekeken. Er zaten op sommige deuren gele strepen dan zaten in die cellen 2 personen en zonder gele streep zat er maar 1 persoon. We zijn ook nog naar het museum geweest. We hebben 2 filmpjes gezien van de rechter en het filmpje hoe Veenhuizen is ontstaan. We hebben spulletjes gezien die vroeger gebruikt werden als je foute dingen hebt gedaan. Dat je duim werd afgehakt of je hand, of je werd opgehangen, of op de brandstapel. Je kon ook in een oude politiebus waar je in een speciaal hokje kwam met tralies voor de ramen.
Uiteindelijk was het een leuke ochtend.