Groep 6-7-8

.

Groepsnieuws

Een tipje van de sluier!

20-04-2021
Een tipje van de sluier opgelicht!

We kunnen niet wachten op de plannen van deze toppers!

Klik hier

Fijne voorjaarsvakantie!

19-02-2021
Met de schaatspret nog vers in het geheugen, lokt de lente.
Wellicht kun je deze week het nestkastje een fijn plekje geven in de tuin!
Fijne vakantie!

Happy Stones in Yde

26-01-2021

Heeft u ze al gevonden ? Happy Stones!!!
Met dank aan Maaike Oude Kamphuis-van Rein.

Wat zijn nou eigenlijk Happy Stones?
Happy Stones zijn leuke vrolijke zelf gemaakte stenen waar natuurlijk iedereen blij van wordt.
Het is leuk voor kinderen, volwassenen, oud, jong het maakt niet uit.

Maar ja wat doe je nou eigenlijk met die mooie vrolijke stenen?
De Happy Stones krijgen een mooi plekje in Yde - de Punt, waar… dat maakt niet uit, het mag overal in het dorp, bij mensen voor het huis, bij de ijsbaan, Visplas, de Radar, de Brink, op paaltjes, bankjes, in bomen noem maar op.

Natuurlijk wordt het wandelen nu veel leuker want voor je het weet zie je een mooie Happy Stone liggen. Tja wat doe je er dan mee? Je mag de Happy Stones houden maar je kan hem ook tijdens je wandeling een nieuw plekje geven. Misschien wil de Happy Stone wel een nachtje logeren, dat is natuurlijk ook geen probleem, gezellig toch dan neem je de Happy Stone weer mee als je gaat wandelen en geeft hem dan een nieuw plekje.

Hoe leuk is het dan om een berichtje te gaan plaatsen op de facebook site van Happy Stones Yde – de Punt? Nou heel erg leuk, de maker van de Happy Stones kan dan zien dat hij gevonden is en wat er mee gaat gebeuren. Misschien blijft hij logeren, krijgt gelijk een nieuw plekje of gaat mee op reis en wordt in een ander dorp neer gelegd. Hoe leuk is dat, dat jouw Happy Stone misschien wel wordt gevonden in Vries, Eelde, verder weg of misschien wel in een andere provincie. Mocht je een Happy Stones vinden uit een ander dorp/plaats dan is het natuurlijk wel zo leuk om ook op de Facebook site van het dorp/plaats wat achterop Happy Stones staat een berichtje achter te laten dat je hem gevonden hebt in Yde – De Punt en dat hij weer verder gaat rondzwerven.

Wat nu te doen? Ik weet het wel, jas aan, naar buiten en op zoek gaan naar Happy Stones. Wat natuurlijk ook heel leuk is om zelf Happy Stones te gaan maken en ze laten rondzwerven in Yde – De Punt. Hoe meer Happy Stones er rondzwerven hoe leuker het is. Nu is wandelen natuurlijk veel leuker. Dus allemaal snel lid worden van de facebook pagina Happy Stones Yde – De Punt en daar een foto plaatsen van je gevonden Happy Stones.

Hoe maak je Happy Stones en wat heb je nodig?
-          Zoeken naar stenen, in de natuur, in je tuin, bij je buren (wel even vragen natuurlijk ;) of bij Florahof in Eelde kopen.
-          De stenen goed schoonmaken en laten dogen
-          Donkere stenen of alle stenen wit maken met verf (primer) zodat de tekening er mooi uitkomt.
-          Voor de tekening (eigen ontwerp) kan je (acryl) verf gebruiken, acryl markers/ stiften of nagellak wat je zelf het fijnst vindt om te tekenen. (alles is wel online te koop)
-          Het allerbelangrijkste is om de Happy Stones heel goed af te lakken, het liefst 2 of 3x dan weet je zeker dat de tekening niet uitloopt en mooi blijft. Misschien heb je nog een potje lak of spuitbus vernis in de schuur staan? Zo niet dan kan je ze natuurlijk online in de bouwmarkt kopen.
-          Goed laten drogen (het liefst een nacht)
-          Verstoppen maar!!!!

Thuisonderwijs 2021.

13-01-2021
Thuis onderwijs 2021......

We zouden natuurlijk duizend keer liever met de kinderen in de klas zijn.
Echter we zien elkaar, spreken elkaar en oh.... wat wordt er hard gewerkt!
Wat doen jullie het allemaal goed!
We zijn trots op jullie.

Alle juffen en meesters van De Duinstee.

Fijne kerstvakantie!

18-12-2020
Wij wensen iedereen een fijne kerstvakantie!
We wensen iedereen een gezond en goed 2021!
Blijf gezond !