inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 3-4-5


Groepsnieuws

Lezen

27-02-2019
In groep 3/4/5 lezen we dagelijks. De kinderen krijgen elke dag een moment om een boek te lezen. Dit is vaak een leesboek, maar het kan ook een stripverhaal, informatieboek of prentenboek zijn. Afgelopen dagen was het prachtig weer en om de leesmotivatie nog meer te verhogen hebben we heerlijk buiten in de zon op het gras gelezen. We kiezen voor wisselende manieren en zo stimuleren we het lezen. 

Wereld oriëntatie; wormen project

27-02-2019
Wekelijks besteden we in groep 3/4/5 aandacht aan wereldoriëntatie. We vinden het belangrijk dat de kinderen weten wat er om hun heen gebeurd. Samen leren, samen doen en samen ervaren.

We gebruiken voor wereldoriëntatie de methode 'Da Vinci'. Het thema van deze periode is 'schatten van de aarde'. Onderwerpen als vulkanen, kringloop van steen en aardedieren komen aan bod. Voor het onderwerp aardedieren zijn we op zoek gegaan naar wormen. We hebben in de klas een glazen bak staan en daar een leefomgeving gecreëerd voor de wormen die we hebben gevangen. We hopen binnenkort te kunnen zien hoe de wormen leven en hun gangen graven. 

Ik koffer en/of spreekbeurt

15-01-2019
Na de voorjaarsvakantie starten we in groep 3/4/5 met de ik-koffer of een spreekbeurt. Groep 3 presenteert de ik-koffer, groep 5 houdt een spreekbeurt en groep 4 mag kiezen tussen de ik-koffer of een spreekbeurt.

Bij de ik-koffer presentatie krijgen de kinderen een paar dagen van te voren een koffertje mee naar huis. De kinderen stoppen allerlei spullen in de koffer die voor hun belangrijk zijn en waar ze wat over kunnen vertellen aan de klas.
De spreekbeurt gaat over een onderwerp dat de kinderen zelf mogen kiezen.

De kinderen krijgen binnenkort de informatie mee en ook de planning wanneer de presentatie is. 

Rapport

15-01-2019
Donderdag 14 februari krijgen de kinderen een rapport mee. Ik heb van een aantal kinderen nog geen rapport terug gekregen. Zou u het rapport willen meegeven aan uw zoon/dochter, zodat ik de rapporten kan invullen. Alvast bedankt!

Afscheid stagiaires

15-01-2019
Dinsdag 22 en vrijdag 25 januari zijn juf Mitzy (dinsdag) en juf Hedda (vrijdag) voor het laatst in de groep 3/4/5. Juf Mitzy gaat haar opleiding tot leerkracht basisonderwijs vervolgen. Juf Hedda is nu klaar met haar opleiding tot onderwijs assistent. De kinderen (en ik ook) hebben een fijne tijd gehad met beide juffen! Ze komen beide nog een keertje terug dit schooljaar, want ze gaan nog mee op schoolreis. 

Via deze weg wil ik ze ook bedanken voor de tijd bij ons op school!