inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 3-4-5


Groepsnieuws

Koningsspelen

20-04-2018
20 april waren de Koningsspelen bij ons op school. Het was prachtig weer en juf Mirte had allerlei leuke spelletjes bedacht, zoals sjoelen, bowlen en estafette. De kinderen gingen in groepjes de spelletjes spelen. Het was een geslaagde sportieve ochtend!

Workshop 'Historie met een knipoog'

12-04-2018
Dinsdag 10 april hebben de kinderen twee workshops gevolgd rondom een bepaald thema uit de historie. Het onderwerp van beide workshops was de 'Breukenboom'. De kinderen hebben het verhaal gehoord over de breukenboom en ze weten nu ook waar deze bomen staan. (zie foto's voor het verhaal). De kinderen hebben een eigen boom gemaakt van takken. De takken werden aan elkaar vast gemaakt door middel van gips. Ook hebben ze een schimmenspel bekeken en vervolgens zelf schimmen gemaakt en ook een voorstelling gegeven. 

Judo clinic

12-04-2018
Donderdag 5 maart stond een judo clinic op het programma bij de gymles. De gymzaal lag vol met allemaal judomatten en de kinderen kregen allemaal een judo pak aan. De kinderen hebben geleerd hoe ze bij judo elkaar begroeten en door middel van allerlei oefeningen en spelletjes maakten ze kennis met judo. De kinderen mogen nog drie keer gratis langs komen voor een judo les in Zuidlaren. 

Pasen

12-04-2018
Donderdag 29 maart was een gezellige dag, want we hadden een Paasfeest op school! Met gym hebben de kinderen eieren gezocht en allerlei spelletjes gespeeld. Ook de paashaas was aanwezig bij gym. Rond de middag hebben we met de hele school een lunch gehad. Elk kind had een lunch gemaakt voor een ander kind. De lunch werd bewaard in prachtig versierde dozen. Vervolgens hebben de kinderen onder leiding van groep 8 allerlei spelletjes gedaan. Aan het einde van de dag mochten de kinderen hun versierde eieren laten zien bij de eiertentoonstelling. 


Muzieklessen

21-03-2018
De afgelopen drie weken kregen de kinderen speciale muzieklessen. De kinderen leerden van muziekmeester Pieter nieuwe liedjes. Ook leerden ze een liedje te spelen met 'boomwhackers', dit zijn gekleurde buizen in verschillende lengtes die allemaal een ander geluid maken. Ook hebben de kinderen allemaal op een trompet gespeeld.