Groep 3-4-5

Groepsnieuws

Tutor lezen groep 3 en groep 8

20-05-2019
We zijn op school gestart met tutor lezen. De leerlingen van groep 8 lezen met leerlingen van groep 3. Groep 3 moet vele leeskilometers maken om de letters en woorden te automatiseren. De tutor (groep 8 leerling) kan hun daarmee prima begeleiden. De tutor zorgt ervoor dat de leerling uit groep 3 zorgvuldig en nauwkeurig leest.

Kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk in de klas

08-04-2019
Maandag 8 april heeft kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk een presentatie gegeven aan groep 3 t/m 6. Hij schrijft boeken zoals; 'Vlo en Stiekel' en 'Prutje'. Hij vertelde hoe hij komt aan zijn verhalen en waar hij zijn fantasie vandaan haalt. Ook heeft hij nog een beroep gedaan op de fantasie van de kinderen; Ze mochten meedenken met een fantasieverhaal. Een leuke leesbevordering les!

Cultuur in groep 3/4/5

08-04-2019
Afgelopen week hebben we twee keer een voorstelling mogen bezoeken. Op 3 april zijn we bij een voorstelling geweest met Drentse liedjes, die de kinderen zelf konden meezingen. De voorstelling was in de kerk in Eelde.

Op 8 april hebben we de voorstelling ‘De wolf is terug’ gezien. Een voorstelling over de wolf die zijn opkomst maakt in Nederland.

Wereld oriëntatie; wormen project

27-02-2019
Wekelijks besteden we in groep 3/4/5 aandacht aan wereldoriëntatie. We vinden het belangrijk dat de kinderen weten wat er om hun heen gebeurd. Samen leren, samen doen en samen ervaren.

We gebruiken voor wereldoriëntatie de methode 'Da Vinci'. Het thema van deze periode is 'schatten van de aarde'. Onderwerpen als vulkanen, kringloop van steen en aardedieren komen aan bod. Voor het onderwerp aardedieren zijn we op zoek gegaan naar wormen. We hebben in de klas een glazen bak staan en daar een leefomgeving gecreëerd voor de wormen die we hebben gevangen. We hopen binnenkort te kunnen zien hoe de wormen leven en hun gangen graven.

Lezen

27-02-2019
In groep 3/4/5 lezen we dagelijks. De kinderen krijgen elke dag een moment om een boek te lezen. Dit is vaak een leesboek, maar het kan ook een stripverhaal, informatieboek of prentenboek zijn. Afgelopen dagen was het prachtig weer en om de leesmotivatie nog meer te verhogen hebben we heerlijk buiten in de zon op het gras gelezen. We kiezen voor wisselende manieren en zo stimuleren we het lezen.