Groep 3-4-5

Groepsnieuws

Een tipje van de sluier!

20-04-2021
Een tipje van de sluier opgelicht!

We kunnen niet wachten op de plannen van deze toppers!

Klik hier

Verkiezingen

01-04-2021
In maart konden alle mensen boven de 18 jaar  stemmen. In de klas hebben we hier ook aandacht aan besteedt. De kinderen weten nu wat de Tweede kamer is (en nee, geen tweede slaapkamer in een huis), ze hebben een kieswijzer (speciaal voor kinderen gemaakt) ingevuld en we hebben verkiezingsposters gemaakt. Ook de dag voor de verkiezingen hebben we in de MFA de ruimte bekeken waar werd gestemd.

Pasen

01-04-2021
Donderdag 1 april hebben we Pasen gevierd op school. Afgelopen week hebben we eerst een aflevering van Klokhuis gekeken over wat we eigenlijk vieren met Pasen. Donderdags tijdens de viering hebben we geknutseld, een speurtocht gedaan door de MFA, ‘eitje tik’ en ook buiten paaseieren gezocht.
Met ‘eitje tik’ bleven Anne-Lou en Bas als laatste twee over en uiteindelijk heeft Bas gewonnen.

Kindermenu 2.0

01-04-2021
Donderdag 18 maart hebben de kinderen een online les gevolgd met als onderwerp:  “Kindermenu 2.0”. De kinderen kregen van twee studenten van de Pabo les over verschillende smaken. De kinderen konden een gezond recept opsturen. Een aantal kinderen hebben dit gedaan. Helaas was het winnende recept niet van een van de kinderen van De Duinstee.

Lezen in groep 3

09-03-2021
Groep 3 heeft inmiddels (bijna) alle letters geleerd. We focussen de komende tijd op zorgvuldigheid en leesmoeilijkheden. We oefenen ook steeds meer om tempo te krijgen in het lezen, maar zorgvuldigheid staat voorop! Nu alle letters zijn geleerd krijgen de kinderen de eerste spellingregels ook aangeboden. De kinderen weten inmiddels wat een ‘hakwoord’, ‘zingwoord’ en ‘luchtwoord’ is en de komende maanden komen daar nog een aantal spellingregels bij.