Groep 3-4-5

Groepsnieuws

Schoolreis Kunstkot

29-06-2019
Donderdag 28 juni was de schoolreis van groep 3/4/5 naar Kunstkot in Veendam. De mensen daar vertelden dat de kinderen 1 dag de baas mochten zijn in Kunstkot met de voorwaarde dat ze alles ook gingen opruimen en de spullen heel zouden laten. Ze mochten alles doen wat daar kon o.a. knutselen, verkleden, hout bewerken, knikkerbaan bouwen, disco, met nerf schieten enz. De kinderen en de juffen hebben genoten!

Judoles

29-06-2019
Groep 3/4/5 heeft twee keer judo les om kennis te maken met een andere sport. Donderdag 20 juni was de eerste keer. De kinderen oefenen o.a. de houdgreep. Ze ontdekken dat er grenzen zijn, maar vooral dat ze lekker samen kunnen stoeien. Er worden duidelijk grenzen aangegeven door op de mat te kloppen als de tegenstander het niet meer prettig vindt.

Werken aan doelen

28-05-2019
Vandaag hebben de kinderen verstoppertje in de school gespeeld. Een beloning die zelf door de kinderen is gekozen. De kinderen werken als klas aan een gezamenlijk doel. Elke dag evalueren we of het doel behaald is. Uiteindelijk is het dan een beloning voor hun eigen behaalde doelen.

Tutor lezen groep 3 en groep 8

20-05-2019
We zijn op school gestart met tutor lezen. De leerlingen van groep 8 lezen met leerlingen van groep 3. Groep 3 moet vele leeskilometers maken om de letters en woorden te automatiseren. De tutor (groep 8 leerling) kan hun daarmee prima begeleiden. De tutor zorgt ervoor dat de leerling uit groep 3 zorgvuldig en nauwkeurig leest.

Kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk in de klas

08-04-2019
Maandag 8 april heeft kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk een presentatie gegeven aan groep 3 t/m 6. Hij schrijft boeken zoals; 'Vlo en Stiekel' en 'Prutje'. Hij vertelde hoe hij komt aan zijn verhalen en waar hij zijn fantasie vandaan haalt. Ook heeft hij nog een beroep gedaan op de fantasie van de kinderen; Ze mochten meedenken met een fantasieverhaal. Een leuke leesbevordering les!