Groep 3-4-5

Groepsnieuws

Fijne motoriek: Schrijven met scheerschuim!

15-09-2020
Fijne motoriek; een belangrijk onderdeel op school. Stagiaire juf Bo had een interessante les met het oefenen van de fijne motoriek. De kinderen mochten met scheerschuim letters schrijven op hun tafel. Een goede en leerzame oefening waar de kinderen heel enthousiast van werden.

Rondleiding door Yde

15-09-2020
Een nieuw schooljaar met een aantal nieuwe (stage) juffen. De kinderen van groep 3 t/m 8 hebben een rondleiding gegeven door het dorp zodat de nieuwe juffen het dorp ook leren kennen.

Welkom!

15-09-2020
In augustus zijn we weer gestart met groep 3/4/5. We zijn met 18 kinderen en in elke groep zitten 6 kinderen. We zitten in de klas in verschillende groepjes en er wordt veel van en met elkaar geleerd! De gymlessen zijn op dinsdag en vrijdag.

Juf Marianne werkt op maandag t/m donderdag en meester Marcel werkt op vrijdag. Op dinsdag en donderdagochtend wordt groep 3/4/5 gesplitst en krijgt groep 4 en/of 5 les van juf Helen. Ook hebben we twee stagiaires in de groep; Juf Marja studeert voor onderwijsassistent en juf Bo studeert voor leerkracht.

Alle ouders hebben inmiddels een informatieboekje ontvangen met alle informatie van en over de klas. Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn, dan kan dat natuurlijk via de e-mail of telefonisch.

Bee Bot in groep 1 en 2 en groep 3,4 en 5 .

10-09-2020
Groep 1 en 2 en groep 3, 4 en 5 hebben deze maand een Bee Bot in bruikleen van "De Bibliotheek op school".De educatie- medewerker van de bibliotheek, juf Janette, heeft het robotje geïntroduceerd en de kinderen zijn er heerlijk mee aan het werk.
De Bee-Bot (Botje Bij) is een robotje dat op de grond of op een kleed met een raster rijdt. Voordat de robot gaat rijden, moeten de kinderen de robot wel eerst voorprogrammeren. Met de knoppen bovenop de Bee-Bot kun je een volgorde van handelingen instellen, zoals een stap vooruit, een stap naar links etc. Zo kun je de Bee-Bot over een pad op het kleed laten lopen of vragen aan de kinderen of ze de robot naar een eindpositie kunnen laten rijden. Gaat het mis en gaat het de verkeerde kant op ...ook daar leren we van .
Het enthousiasme is groot .
Programmeren is één van de vaardigheden om later digitaal geletterd te worden. Met de Bee-Bot leren kinderen de beginselen van het programmeren en wordt het logisch denken gestimuleerd.

Kennismaking met judo

13-03-2020
Groep 3/4 krijgt de kans om kennis te maken met een andere sport; judo. Met veel enthousiasme leren de kinderen de basistechnieken van judo. Volgende week mogen ze nogmaals een les volgen.