Groep 3-4

Groepsnieuws

Judoles

29-06-2019
Groep 3/4/5 heeft twee keer judo les om kennis te maken met een andere sport. Donderdag 20 juni was de eerste keer. De kinderen oefenen o.a. de houdgreep. Ze ontdekken dat er grenzen zijn, maar vooral dat ze lekker samen kunnen stoeien. Er worden duidelijk grenzen aangegeven door op de mat te kloppen als de tegenstander het niet meer prettig vindt.

Schoolreis Kunstkot

29-06-2019
Donderdag 28 juni was de schoolreis van groep 3/4/5 naar Kunstkot in Veendam. De mensen daar vertelden dat de kinderen 1 dag de baas mochten zijn in Kunstkot met de voorwaarde dat ze alles ook gingen opruimen en de spullen heel zouden laten. Ze mochten alles doen wat daar kon o.a. knutselen, verkleden, hout bewerken, knikkerbaan bouwen, disco, met nerf schieten enz. De kinderen en de juffen hebben genoten!

Werken aan doelen

28-05-2019
Vandaag hebben de kinderen verstoppertje in de school gespeeld. Een beloning die zelf door de kinderen is gekozen. De kinderen werken als klas aan een gezamenlijk doel. Elke dag evalueren we of het doel behaald is. Uiteindelijk is het dan een beloning voor hun eigen behaalde doelen.

Tutor lezen groep 3 en groep 8

20-05-2019
We zijn op school gestart met tutor lezen. De leerlingen van groep 8 lezen met leerlingen van groep 3. Groep 3 moet vele leeskilometers maken om de letters en woorden te automatiseren. De tutor (groep 8 leerling) kan hun daarmee prima begeleiden. De tutor zorgt ervoor dat de leerling uit groep 3 zorgvuldig en nauwkeurig leest.

Cultuur in groep 3/4/5

08-04-2019
Afgelopen week hebben we twee keer een voorstelling mogen bezoeken. Op 3 april zijn we bij een voorstelling geweest met Drentse liedjes, die de kinderen zelf konden meezingen. De voorstelling was in de kerk in Eelde.

Op 8 april hebben we de voorstelling ‘De wolf is terug’ gezien. Een voorstelling over de wolf die zijn opkomst maakt in Nederland.