Groep 3-4

Groepsnieuws

Kennismaking met judo

13-03-2020
Groep 3/4 krijgt de kans om kennis te maken met een andere sport; judo. Met veel enthousiasme leren de kinderen de basistechnieken van judo. Volgende week mogen ze nogmaals een les volgen.

Kennismaken met media

02-03-2020
Kennismaken met media; Belangrijk voor de toekomst. Kinderen groeien tegenwoordig op met allerlei soorten media en in Groep 3/4 hebben de kinderen kennisgemaakt met een  “stop motion” video maken.

Fietscontrole

12-02-2020
“Een veilige fiets is de basis om veilig te kunnen fietsen” aldus Veilig Verkeer Nederland. Vandaag mochten de kinderen hun fiets laten controleren door twee vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland. Bijna alle fietsen waren oké en de kinderen kunnen weer veilig de weg op!

Voorstelling 'Wolk in de klas'

28-01-2020
Culturele activiteiten; Kinderen maken kennis met verschillende vormen van cultuur. Het zorgt voor een brede vorming van kinderen. Groep 3/4 heeft een voorstelling gezien met als titel ‘De wolk in de klas’. De kinderen werden meegenomen in het leven van een das; hij had veel onrust en hij leerde gaandeweg de onrust vanaf een andere kant te bekijken.

Presentatie over beroep in het ziekenhuis

08-01-2020
14 enthousiaste, leergierige kinderen in groep 3/4. Dinsdagochtend 7 januari waren twee moeders in de klas om te vertellen over hun werk in en rond het ziekenhuis. Speciaal voor de presentatie kwamen ze zelfs in werkkleding op school. Fantastisch om op deze manier te leren over dit onderwerp! Wat gebeurt er in een ambulance? Wat is bloed prikken? Wat gebeurt er in je lichaam? Dit waren een aantal onderwerpen die werden besproken. Jorina en Sandra bedankt voor de leerzame presentatie!