We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 3-4


Groepsnieuws

Presentatie over beroep in het ziekenhuis

08-01-2020
14 enthousiaste, leergierige kinderen in groep 3/4. Dinsdagochtend 7 januari waren twee moeders in de klas om te vertellen over hun werk in en rond het ziekenhuis. Speciaal voor de presentatie kwamen ze zelfs in werkkleding op school. Fantastisch om op deze manier te leren over dit onderwerp! Wat gebeurt er in een ambulance? Wat is bloed prikken? Wat gebeurt er in je lichaam? Dit waren een aantal onderwerpen die werden besproken. Jorina en Sandra bedankt voor de leerzame presentatie! 

Bewegen met als thema Kerst🎄

18-12-2019
Groep 3/4 heeft tijdens de gymles een estafette spel gedaan met als doel een kerstboom maken met allerlei gymmaterialen. En buiten op het plein maakten de kinderen een kerstbingo door woordrijen te lezen verspreid over het plein. Bewegend leren, hoe leuk en leerzaam is dat!

Pietengym op De Duinstee

04-12-2019
Met gym was er dinsdagmiddag voor groep 3/ 4 een Hulp-Pieten-gymparcours. Dit bestond uit 6 onderdelen. Op elk station moesten er diverse pakjes worden overgebracht: tijgeren door de schoorsteen, klimmen over het dak, wiebelend over de daknok en nog veel meer. We hebben ontzettend ons best gedaan en heel veel plezier gehad!

Voor de groep 5 t/m 8 bleven de stations staan, maar mochten de kinderen op de stations zelf spelletjes verzinnen. Er blijkt een overdosis aan creativiteit en speltalent in deze klas! Een paar voorbeelden: touwzwaaitikkertje, 2-2 mini-basketbal-schietwedstrijd; stokvechten op wiebelende banken, blok sjoelen in de schoorsteen enz.

Kortom een superleuke Pieten-gymles!

Groots bezoek op De Duinstee

21-11-2019

Het paard van Sinterklaas ‘Ozosnel’ heeft samen met paardenpiet een bezoekje aan De Duinstee gebracht! Er lag ook een briefje in zijn stal: we mogen onze schoen zetten maandag 25 november en Ozosnel weet nu ook de weg naar school voor het bezoek op 5 december. Vol verwachting klopt ons hart❤️

Pepernoten bakken bij de bakker

21-11-2019
Nadat groep 1/2 afgelopen week een bezoek heeft gebracht aan Bakkerij Dunnewind in Paterswolde, was het vandaag de beurt aan groep 3/4. Een leerzame en gezellige middag met pepernoten bakken, een rondleiding door de bakkerij en zelfs proeven van wat lekkernijen! De kinderen hebben allemaal een zakje met zelfgemaakte pepernoten mee naar huis gekregen. 

Bedankt bakkerij Dunnewind dat we een bezoek mochten brengen aan jullie bakkerij!