Groep 3-4

Groepsnieuws

Sint Maarten in groep 3/4

08-11-2019
De lampionnen staan klaar om mee te gaan. We hebben de afgelopen twee weken hard gewerkt om er wat moois van te maken. En wat zijn ze prachtig geworden. Eerst heerlijk kliederen met papier-maché en daarna mochten alle kinderen hun eigen ontwerp ervan maken.
We hebben ook nog een nieuw Sint Maarten liedje geleerd:

De elfde van de elfde
Doen we ieder jaar hetzelfde
Een liedje hier, een snoepje daar
De lampionnen staan al klaar>
We zingen door de straten
Want het is nu echt Sint Maarten
Dingedingedong en tringelingeling
Doet u open en ik zing...

Fijne Sint Maarten!

Taal in groep 4

09-10-2019
De kinderen krijgen in groep 4 allerlei opdrachten rondom ‘taal’. De kinderen breiden hun woordenschat uit, ze maken stel opdrachten en verkennen wat ze met taal kunnen. Het thema waar de kinderen nu aan werken is ‘onderweg’. Ze leren bijvoorbeeld wat er gebeurd met post die de kinderen versturen. En hoe leuk is het om dit echt te ervaren! Eerst hebben ze geleerd hoe een adres wordt geschreven op een kaart en vervolgens hebben alle kinderen een kaart gepost naar hun huisadres. Via een filmpje hebben ze geleerd welk traject hun post aflegt voordat het in hun brievenbus valt. En nu afwachten of de post ook goed wordt bezorgd!

Elektrische piano

02-10-2019
Op de Duinstee hebben de kinderen wekelijks een muziekles van juf Heleen. De kinderen leren liedjes, maken kennis met instrumenten en leren de verschillende toonhoogtes. Ook met nieuwe materialen zoals BoomWhackers leren de kinderen liedjes.

Vorige week hebben we een elektrische piano aangeboden gekregen van de opa van twee kinderen op school. Zo kunnen de kinderen op nog meer manieren kennis maken met muziekinstrumenten. We willen hem via deze weg bedanken voor de piano!

Kinderboekenweek

30-09-2019

Woensdag 4 oktober is de start van de Kinderboekenweek. Wij openen donderdag 5 oktober de Kinderboekenweek op school. De kinderen oefenen in de klas een lied (met danspasjes) over 'reizen'; het thema van dit jaar. We zullen komende weken nog meer aandacht aan lezen en leesplezier besteden. Leest u thuis ook mee?

Leesmethode groep 3

30-09-2019
De afgelopen weken zijn we gestart met een nieuwe leesmethode voor groep 3, genaamd 'Lijn 3'. De kinderen leren d.m.v. deze methode lezen. Er staat om de dag een letter centraal en daar oefenen de kinderen veelvuldig mee. We schrijven niet alleen in boekjes. De kinderen maken letters van klei, ze zoeken de aangeboden letter op in tijdschriften, ze doen allerlei spelletjes met deze letter(s). De kinderen hebben al de; r, d, i, k, e, n, s, b, oo, m, ee en t geleerd. Nog maar een paar weken in groep 3 en ze kunnen steeds meer woordjes maken!