Groep 1-2

Groepsnieuws

Het Klompenmuseum te Eelde.

19-10-2019
In het kader van een "Kastje vol verhalen, erfgoed om de hoek" een project van het I.C.O. centrum voor kunst en cultuur, bezocht groep 1 en 2 vrijdag 18 oktober het Klompenmuseum te Eelde. (I.C.O. zie ook website onder het kopje cultuur op De Duinstee.)
De start van het project was het kastje van oma en wat zat daar allemaal in ! Dat zijn herinneringen ! Met een eigen herinnering (een munt,een beker,een foto,etc..) maakten de kinderen een herinneringslichtje.
Na enige voorbereiding voor het bezoek,want wat is een museum en hoe gedraag je je daar, gingen we eindelijk op pad.
We werden hartelijk ontvangen en aldaar werden de kinderen helemaal op de hoogte gesteld van het maken van een klomp.
Het was een weldoordacht programma; de kinderen bekeken in kleine groepjes het museum, pasten de klompen nadat ze zelf hun maat bepaalden, legden de wording van de klomp op volgorde, bekeken of je een toren kon bouwen van klompen( en dat kan!) en zochten met een blinddoek dezelfde klompen bij elkaar! Tot slot mochten de kinderen een eigen klompje versieren! Deze staan nu in ons mini museum op school!
Ennnn...met deze groep 1 en 2 kun je superfijn op pad naar een museum! Wat een knapperds! Dank aan de ouders die mee reden en de vrijwilligers van het Klompen museum.
Bedankt voor een fijne, leerzame dag!

KInderboekenweek in groep 1 en 2 .

19-10-2019
De Kinderboekenweek met als thema "Reis mee" was een geslaagd thema. We hebben allerlei vervoersmiddelen besproken . We hebben het thema geopend op/met ons eigen vervoermiddel. Vervolgens hebben we onze fiets eens aandachtig bekeken; het is handig te weten hoe alles heet van de fiets ! Wat is ook alweer een spaak of een ventiel !
In de bibliotheek in Eelde, waar we met groep 5678 op bezoek waren , vertelde Janet ons veel over de bibliotheek! Janet hartelijk dank voor de fijne ochtend!

Groep 1 en 2 op bezoek bij de AH in Eelde.

06-09-2019
Dag allemaal,
we zijn weer begonnen ! We zijn blij  dat iedereen gezond en wel terug is in de groep !

In de groep hebben we een geheel vernieuwde huishoek en dit valt goed in de smaak bij de kinderen. De kinderen kunnen zelfs een eigen winkel bezoeken!

Om een winkelbezoek aan de lijve te ondervinden en zo het spel een impuls te geven, bezochten we afgelopen donderdagmiddag de AH in Paterswolde.
We werden ontvangen en begeleid door Aimee. Aimee liet ons zeer enthousiast van alles achter de schermen zien; de bewakingscamera's, de plaats waar de vrachtwagens lossen, de lege flessen machine: aan de voor- en achterkant!
We mochten achter de balie bij het brood en de vleeswaren. De groenteboer liet ons vele groenten en fruit zien ! Hij maakte er bijna een quiz van !
De kinderen mochten met een eigen kar een stuk fruit kiezen en zelf scannen achter de kassa. Juf betaalde, natuurlijk met de bonuskaart , en de volgende dag hebben we heerlijk gesmuld van onze "boodschappen"!

Kortom een geweldige middag met heel veel indrukken, bijna te veel om op te noemen!
De kinderen hebben het fantastisch goed gedaan! Daar kunnen we vaker mee op pad !

AH Paterswolde en met name Aimee, bedankt voor de geweldige fijne ontvangst en begeleiding!
Ouders bedankt voor het rijden .

Neemt u vooral een kijkje bij de albums met foto's van deze middag.
De foto's spreken voor zich !
Een middag met een gouden randje!

Groep 1 en 2 naar Nienoord

07-05-2019
Groep 1 en 2 op schoolreis.
Na een fijne vakantie hebben de kinderen van groep 1 en 2 op maandag 6 mei een fantastische dag beleefd in Nienoord! Het was een privépark deze dag ! Dat is precies de reden dat we voor deze groep al in mei gaan, er is nog niet veel drukte ! Het weer maakte de dag extra spannend! De kinderen hebben allereerst heerlijk gespeeld op de droge speeltoestellen, samen heerlijk fruit gesneden, gekozen en gegeten en na de paarden-rit aten we zelfs patat met hagel ! Na 2 ritjes met de trein, ( Bonus, als je er helemaal alleen bent.... ) speelden we nog in het overdekte gedeelte ! Allemaal veilig en voldaan weer met de bus terug op school !
De juffen kregen vele complimentjes over deze supergroep en zijn zelf ook reuze trots ! Kijkt u vooral even bij het kopje foto's !

Schoolreis groep 1 en 2

26-04-2019
Maandag 6 mei 2019,de eerste maandag na de meivakantie, gaat groep 1/2 op schoolreis naar Nienoord.
Wij ,juf Ina en juf Elly, verwachten de kinderen op de normale tijd op school. Zij mogen hun jas aanhouden. Om 9:00 uur vertrekken wij met de bus richting Nienoord.
Het is de bedoeling dat wij tegen 14:00 uur weer op school zijn. De kinderen zijn dan vrij.
Uw kind hoeft geen eten en drinken mee, hiervoor wordt gezorgd.
Het zou handig zijn als u uw kind van te voren insmeert met zonnebrandcrème. Wij nemen het voor de zekerheid ook mee.

Ook zou het fijn zijn uw kind kleding en schoeisel aan te doen waarin zij zich goed in kunnen bewegen en rennen.
In het park dragen de kinderen een T shirt van De Duinstee.
Elk kind krijgt een polsbandje om met de telefoonnummer van één van de juffen zodat ,als er iets gebeurt, wij bereikbaar zijn.
Wij nemen pleisters, extra kleding ,snoetpoetsers, ondergoed en de map met noodformulieren mee.

Wij hopen uiteraard op mooi weer en hebben er veel zin in.
Wij wensen u allen een fijne vakantie.
Tot maandag 6 mei.

Zonnige groet,