Groep 1-2

Groepsnieuws

Taekwondo ateliers.

23-01-2020
De ateliers van donderdagmiddag 23 januari werden verzorgd door Henk Meijer , de opa van Levi in groep 2.
Henk Meijer heeft zich op gegeven naar aanleiding van onze oproep te vertellen over je beroep of hobby op school. We hopen zo onze kinderen een zeer rijke (leer)omgeving te bieden ; naast Taekwondo hebben we deze maand de ambulance en Cubettoles ! Wilt u ook graag iets vertellen/laten zien aan de kinderen , wees welkom!!
Henk, we willen je erg bedanken voor de fantastische middag!
Alle kinderen( en juffen) hingen aan de lippen van Henk !
De liefde voor de Taekwondo en het natuurlijke leiderschap van Henk voor onze kinderen van alle leeftijden van groep 1 tot en met 8, spatte er vanaf en dan reageren kinderen ook vol aandacht! Het was een geweldige middag!
Henk en Lian Bedankt!
De foto's staan binnenkort op de website .
Over Taekwondo
Taekwondo is een vechtsport/verdedigingssport uit Korea. Het betekent letterlijk ‘voet’ (Tae), ‘vuist’ (kwon) en ‘de weg’ (do). Taekwondo legt de nadruk op traptechnieken, maar het kent ook stoot- en slagtechnieken. Het is een sport voor recreanten, maar ook voor wedstrijdsporters. De sport kent een zeer populair wedstrijdonderdeel dat sparring heet. Dit is een discipline waarbij men met name door trappen zoveel mogelijk punten probeert te scoren. Sparring is sinds Sydney 2000 een olympisch onderdeel. Ook Nederlandse taekwondoka’s hebben aan de olympische spelen deelgenomen. In Nederland beoefenen naar schatting zo’n 15.000 mensen Taekwondo, waarvan een zeer grote groep kinderen zijn. Wereldwijd wordt het in meer dan 200 landen beoefend.
Over Henk Meijer Taekwondo School Henk Meijer
Henk Meijer, de opa van Levi uit groep 2, komt op de Duinstee een les Taekwondo geven. Henk Meijer is oud-wereldkampioen Taekwondo en is in het verleden bondscoach geweest van Nederland, Frankrijk en Griekenland. Hij heeft sinds 1983 een eigen sportschool: de Taekwondoschool Henk Meijer. Deze is gevestigd in de Oosterparkwijk in Groningen. Meer informatie vind je op zijn website: https://henkmeijertkd.nl/ .

Bewegend leren (rekenen).

20-01-2020
In de maand januari werken we in de ateliers van alle groepen aan het bewegend leren rekenen Dit doen we met een project plan ontworpen door de studenten van de Hanze Hogeschool Groningen in samen werking met Stichting Baasis.
In groep 1 en 2 wordt veel gewerkt met bewegend leren, zeker vanuit de rekencursus "Met sprongen vooruit ", een cursus die beide juffen omarmen. De les uit bovengenoemd plan was toepasbaar in het onderwerp van onze groep; het nieuwe jaar. Wat is dan een jaar, wat zijn weken, dagen, maanden, seizoenen... In de klas werkten we, na de toast op het nieuwe jaar, al met verschillende lotto's, de Davinci kalender en onze eigen kalenders .
En deze les was een fijne toevoeging, heerlijk buiten! De kinderen liepen naar het goede seizoen ( 4 vakken op het plein) als juf of een leerling een zin zei .Bij welk seizoen past dit! Enthousiasme alom!!

Groots bezoek op De Duinstee

21-11-2019

Het paard van Sinterklaas ‘Ozosnel’ heeft samen met paardenpiet een bezoekje aan De Duinstee gebracht! Er lag ook een briefje in zijn stal: we mogen onze schoen zetten maandag 25 november en Ozosnel weet nu ook de weg naar school voor het bezoek op 5 december. Vol verwachting klopt ons hart❤️

Een gastles over de Cubetto in groep 1 en 2

20-11-2019

Afgelopen woensdag hebben we een tweede gastles gehad over de Cubetto.
De kinderen zijn geboeid!
Dank je wel Jitske voor deze fijne leerzame momenten!

"Een wereld zonder computers is niet meer weg te denken. En robots worden ook steeds verder ontwikkeld. Onze kinderen komen er nu al veel mee in aanraking.
Maar hoe werkt dat toch allemaal? Ik vind het leuk om kinderen daar over na te laten denken en ben gaan zoeken wat er is voor kinderen op het gebied van programmeren.
Toen kwam ik Cubetto tegen. Ik was heel erg enthousiast en de kinderen bleken het ook heel leuk te vinden. Vanochtend (20 november) ben ik voor de tweede keer bij de kinderen in groep 1/2 geweest.
Zo mooi om te zien hoe de kinderen het oppakken. Ieder op zijn of haar eigen manier.
En het mooie van programmeren is dat je gewoon kan uitproberen of het werkt. De kinderen zien zelf dan heel goed waar ze een denkfout hebben gemaakt en hoe ze dat weer kunnen oplossen. Zo maken ze kennis met de structuur van programmeren en dat je daarin elke stap moet benoemen"

Jitske Kingma

Groep 1 en 2 op bezoek bij bakker Dunnewind.

20-11-2019
De kinderen van groep 1 en 2 hebben afgelopen maandagmiddag een werkbezoek gebracht bij bakker Dunnewind te Paterswolde.
Eerst kregen ze uitleg door bakker Alex en daarna moesten zijzelf hard aan het werk om pepernoten te maken. Ook eigen creaties waren toegestaan. De kinderen kregen, in de tijd dat de pepernoten in de oven zaten, een rondleiding hoe je een brood maakt. Daarna kregen ze ranja en een speculaasje.
We mochten alles wat de kinderen hadden gebakken mee naar school nemen. Dinsdag hebben we alle baksels verdeeld. Smullen maar.
Bedankt bakker Dunnewind dat de kinderen welkom waren. Bakker Alex kreeg zelfs een groepsknuffel. Bedankt ouders voor het vervoer. Zonder jullie inzet was het niet mogelijk geweest.