inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 1-2


Groepsnieuws

Groep 1 en 2 op bezoek bij de AH in Eelde.

06-09-2019
Dag allemaal,
we zijn weer begonnen ! We zijn blij  dat iedereen gezond en wel terug is in de groep !

In de groep hebben we een geheel vernieuwde huishoek en dit valt goed in de smaak bij de kinderen. De kinderen kunnen zelfs een eigen winkel bezoeken!

Om een winkelbezoek aan de lijve te ondervinden en zo het spel een impuls te geven, bezochten we afgelopen donderdagmiddag de AH in Paterswolde.
We werden ontvangen en begeleid door Aimee. Aimee liet ons zeer enthousiast van alles achter de schermen zien; de bewakingscamera's, de plaats waar de vrachtwagens lossen, de lege flessen machine: aan de voor- en achterkant!
We mochten achter de balie bij het brood en de vleeswaren. De groenteboer liet ons vele groenten en fruit zien ! Hij maakte er bijna een quiz van !
De kinderen mochten met een eigen kar een stuk fruit kiezen en zelf scannen achter de kassa. Juf betaalde, natuurlijk met de bonuskaart , en de volgende dag hebben we heerlijk gesmuld van onze "boodschappen"! 

Kortom een geweldige middag met heel veel indrukken, bijna te veel om op te noemen!
De kinderen hebben het fantastisch goed gedaan! Daar kunnen we vaker mee op pad ! 

AH Paterswolde en met name Aimee, bedankt voor de geweldige fijne ontvangst en begeleiding!
Ouders bedankt voor het rijden .

Neemt u vooral een kijkje bij de albums met foto's van deze middag.
De foto's spreken voor zich !
Een middag met een gouden randje!
 


Groep 1 en 2 naar Nienoord

07-05-2019
Groep 1 en 2 op schoolreis.
Na een fijne vakantie hebben de kinderen van groep 1 en 2 op maandag 6 mei een fantastische dag beleefd in Nienoord! Het was een privépark deze dag ! Dat is precies de reden dat we voor deze groep al in mei gaan, er is nog niet veel drukte ! Het weer maakte de dag extra spannend! De kinderen hebben allereerst heerlijk gespeeld op de droge speeltoestellen, samen heerlijk fruit gesneden, gekozen en gegeten en na de paarden-rit aten we zelfs patat met hagel ! Na 2 ritjes met de trein, ( Bonus, als je er helemaal alleen bent.... ) speelden we nog in het overdekte gedeelte ! Allemaal veilig en voldaan weer met de bus terug op school ! 
De juffen kregen vele complimentjes over deze supergroep en zijn zelf ook reuze trots ! Kijkt u vooral even bij het kopje foto's ! 

Schoolreis groep 1 en 2

26-04-2019
Maandag 6 mei 2019,de eerste maandag na de meivakantie, gaat groep 1/2 op schoolreis naar Nienoord.  
Wij ,juf Ina en juf Elly, verwachten de kinderen op de normale tijd op school. Zij mogen hun jas aanhouden. Om 9:00 uur vertrekken wij met de bus richting Nienoord. 
Het is de bedoeling dat wij tegen 14:00 uur weer op school zijn. De kinderen zijn dan vrij. 
Uw kind hoeft geen eten en drinken mee, hiervoor wordt gezorgd. 
Het zou handig zijn als u uw kind van te voren insmeert met zonnebrandcrème. Wij nemen het voor de zekerheid ook mee. 
 
Ook zou het fijn zijn uw kind kleding en schoeisel aan te doen waarin zij zich goed in kunnen bewegen en rennen. 
In het park dragen de kinderen een T shirt van De Duinstee. 
Elk kind krijgt een polsbandje om met de telefoonnummer van één van de juffen zodat ,als er iets gebeurt, wij bereikbaar zijn. 
Wij nemen pleisters, extra kleding ,snoetpoetsers, ondergoed en de map met noodformulieren mee. 
 
Wij hopen uiteraard op mooi weer en hebben er veel zin in. 
Wij wensen u allen een fijne vakantie.  
Tot maandag 6 mei. 
 
Zonnige groet,  
Ina en Elly. 
 
 
 

De dansvoorstelling Lepeltje Lepeltje van De Dansers .

25-03-2019
De kinderen van groep 1 en 2 zijn donderdag 14 maart naar de voorstelling "Lepeltje, Lepeltje" geweest.  Samen met enkele andere scholen bezochten we de voorstelling en ondanks alle drukte om hen heen genoten onze kinderen van de dansers .  Matrassen werden vleugels van vogels, werden boten een hutje en zelfs een verstop-plaatsje !  Ben mocht de dansers helpen en deed dat super goed ! Op het laatst mochten de kinderen zelf over een parcours van matrassen gaan ! Wat een pret ; een fijne afsluiting! 
Het blijkt dat de kennismakingen met allerlei vormen van cultuur; Drents, en nu ook deze dans- en muziekvoorstelling een verrijking is voor een ieder ! 
De foto's staan deze week op de site, bij de albums ! 
Dank aan de ouders mee zijn geweest om te rijden !  

Muziek !!

18-03-2019
Muziekles juf Heleen.
Op maandagmiddag krijgen de kleuters een half uur muziekles van juf Heleen.
De kleuters zijn erg enthousiast, ze leren met muziekinstrumenten om te gaan, leren liedjes  en dansjes. Juf Heleen werkt met de methode “Zing 123”, de methode die wij ook op school gebruiken.
 
Daarnaast zingen we vele liedjes , ook van vroeger .
Een greep uit het repertoire ; Roodborstje, Vrouw Holle, Opa Bakkebaard, Hoor de wind eens waaien , Er liggen bolletjes in de grond, Pierewierewiet, Mariska is een danseres , Timpe Tampe tovenaar !
In het speellokaal spelen we de zang- en dansspelen uit als “ 2 emmertjes  water halen “, en “Het zigeunermeisje” en ook “De poppenkraam” . Moet vermeld worden dat dit een spel is waarbij de pop een dansje mag bedenken. Waren dit eerder huppen op de plaats of rondjes draaien ….
De juffen zien nu Poppenkraam 3. 0 met dansjes uit Fortnite ….