Groep6-7-8

Groepsnieuws

Rondleiding door Yde

15-09-2020
Een nieuw schooljaar met een aantal nieuwe (stage) juffen. De kinderen van groep 3 t/m 8 hebben een rondleiding gegeven door het dorp zodat de nieuwe juffen het dorp ook leren kennen.

Tutor lezen groep 3 en groep 8

20-05-2019
We zijn op school gestart met tutor lezen. De leerlingen van groep 8 lezen met leerlingen van groep 3. Groep 3 moet vele leeskilometers maken om de letters en woorden te automatiseren. De tutor (groep 8 leerling) kan hun daarmee prima begeleiden. De tutor zorgt ervoor dat de leerling uit groep 3 zorgvuldig en nauwkeurig leest.

Digilab on tour

28-02-2019
Zit je in groep 6, 7 of 8? En  lijkt het je bezig zijn met programmeren erg leuk?
Kom dan naar Digilab on tour in de bibliotheek! We gaan je leren hoe je robots kan laten bewegen en een drone kunt laten vliegen.

Woensdag 6 maart in Bibliotheek Zuidlaren en
Woensdag 13 maart in  Bibliotheek  Vries

gaan we aan de slag! Helemaal gratis! Heb je er zin in? Meld je dan snel aan, want vol is vol!

www.bibliotheekzuidlaren.nl/digilab

www.bibliotheekvries.nl/digilab

Bezoek traumahelikopter

15-01-2019
Vandaag zijn we naar het vliegveld geweest om de traumahelikopter te bekijken en hebben we ook nog een ambulance auto gezien. Ik zelf vond het erg leuk en indrukwekkend.De helikopter is veel groter dan ik dacht, van de ambulance auto hebben we de zwaailichten ook nog gezien. En hebben we hele leuke vragen kunnen stellen! Het was erg interessant. Ik heb er veel van geleerd. Er is gevraagd of 112 ook wel eens voor de grap werd gebeld en wat 112 doet als ze niet opgeroepen worden.De mensen waren ook erg aardig!
Sara groep 7

Stichting Oud Vries

30-11-2018
De Stichting Oud Vries wil in juni graag de kinderen uit de groepen acht van de Basisscholen in Tynaarlo, Vries, Yde en Zeijen een gepersonaliseerd boek cadeau geven. Het thema voor 2019 is“Jenny Abeldina Vrieling”, aangevuld met een gastles over Bijen, hommels en wespen.

Het boek is een hardcover van ca. 90 pagina's met losse stofomslag. Op deze stofomslag zal op de achterzijde een groepsfoto van groep acht geplaatst worden en op de voorzijde een individuele foto van uw zoon of dochter.