Bibliotheek op school

Wat is de bibliotheek op school?

Met de Bibliotheek op school werken bibliotheken, scholen en gemeenten samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen. Het doel is een aantoonbare kwaliteitsverbetering van het onderwijs en het stimuleren van meer lezen; op school en thuis.

De kinderen lenen boeken uit de bibliotheek op school, die gebruikt worden om op school te lezen. Eén keer per week kunnen de kinderen boeken ruilen in de schoolbibliotheek. Enkele ouders zorgen tijdens het ruilen voor de digitale administratie.

Onlangs is de eerste fase van de website www.jeugdbibliotheek.nl live gegaan. Kinderen vinden hier bijvoorbeeld themaselecties, boekentips en nieuws over boeken. Bovendien zijn er over meer dan driehonderd onderwerpen allerlei informatieve bronnen weergegeven, zodat kinderen betrouwbare informatie hebben om meer te weten te komen over een onderwerp. De komende tijd zal de website Jeugdbibliotheek steeds verder worden uitgebouwd.

Portal schoolwise