We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Algemeen nieuws

Deze pagina toont een overzicht van het laatste algemene nieuws.

Verlenging schoolfruit

15-04-2021
Zoals u weet krijgen de kinderen van De Duinstee 3 keer per week gratis fruit en/of groente aangeboden. Dit is voor ouders gratis en wordt bekostigd door een subsidie van schoolfruit.eu. Oorspronkelijk zou het fruit geleverd worden tot en met week 16 (19 t/m 23 april). Tijdens de lockdown is er echter geen fruit geleverd en is de schoolfruit periode verlengd met 5 week. De laatste levering van schoolfruit is nu in week van 31 mei t/m 4 juni (week 22).

We verstrekken dit fruit op woensdag, donderdag en vrijdag. Op deze dagen zou u uw kind dus niets extra's mee te hoeven geven. Maar uiteraard zit er ook wel eens een onbekende fruit- of groentesoort bij die uw kind echt niet lekker vindt. We stimuleren uiteraard de kinderen om elke fruit- en groentesoort te proberen, maar als ze het echt niet lusten..... 

U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief van schoolfruit.eu. In deze nieuwsbrief staat elke week vermeld welke fruit en groentesoorten er wekelijks geleverd worden. Mocht er iets tussen staan waarvan u weet dat uw kind dit echt niet lust, kunt u natuurlijk een vervangende fruitsoort aan uw kind meegeven.

We vragen u, vanuit onze 'gezonde school gedachte', nadrukkelijk om op woensdag, donderdag en vrijdag uw kind géén koekjes of iets dergelijks mee te geven naar school. 


De Nationale Buitenlesdag !

13-04-2021
"13 april 2021 is het weer zo ver: tijdens de Nationale Buitenlesdag roepen IVN Natuureducatie en Jantje Beton alle leerkrachten op om naar buiten te gaan tijdens hun lessen. Buitenles is gezond: de frisse lucht, beweging en natuur nodigt uit tot creativiteit. Afgelopen jaar bleek een groots succes: meer dan 3000 scholen in het primair onderwijs hebben buiten les gegeven. Dit jaar gaan we daar weer voor en vragen we extra aandacht voor natuur. Want natuur, dat ervaar je niet vanuit een boek maar gewoon buiten!""Vandaag deden wij ook mee ! Gelukkig zijn de kinderen het gewend, bewegend leren is een regelmatig onderdeel in onze school! Vandaag was het spelling, rekenen, Engels, tellen tot 15, botanisch stoepkrijten ... Te veel om op te noemen en dat alles heerlijk buiten met alle knapperds van onze school , helaas nog in cohorten en nog niet groep doorbrekend, maar ook dat komt weer !Bedankt allemaal!

De avond4 daagse

09-04-2021
Jammer genoeg gaat ook dit jaar de AW4D Eelde-Paterswolde wederom niet door i.v.m. de corona.
Maar natuurlijk kan er wel gewandeld worden! Ook dit jaar wordt er, net als vorig jaar, een Home-Edition wandel4 daagse georganiseerd, waar iedereen zich via onze site kan opgeven.

Juist in deze tijd waarin veel dingen niet mogelijk zijn kunnen we gelukkig wél wandelen.
Meer informatie over deze alternatieve wandel4daagse kunt u vinden via onderstaande link. 

Informatiebrief wandel4daagse

Buitenlesdag

08-04-2021
Frisse buitenlucht, beweging en een natuurlijke omgeving zijn goed voor fysieke en mentale gezondheid van kinderen. Daarom doet onze school mee aan de nationale buitenlesdag 2021 die wordt georganiseerd door Jantje Beton en IVN natuureducatie mee. 

Op dinsdag 13 april zullen een deel van de lessen buiten gegeven worden.
Buiten lesgeven biedt de leerkrachten nog meer mogelijkheden om uitdagende lessen te geven. Het zijn lessen waar leerlingen zelf dingen uitzoeken, veel samenwerken en hun lichaam en zintuigen gebruiken tijdens het leren. Bewegen tijdens het leren is niet alleen goed voor de lichamelijke gezondheid van kinderen, maar heeft ook positieve effecten op cognitieve processen.

Koningsspelen

08-04-2021
Net zoals elk jaar vieren we ook dit jaar de Konigsspelen op De Duinstee. Alleen gaat het dit jaar natuurlijk wel wat anders dan anders...... ;-) 

Via de link hieronder kunt de informatiebrief over deze spelen lezen.

Informatiebrief Koningsspelen

Pasen

01-04-2021
Donderdag 1 april hebben we Pasen gevierd op De Duinstee. Met een Paasverhaal in de bovenbouw, eieren zoeken, een speurtocht en creatieve opdrachten was de dag erg geslaagd🐣!!

1 april 😎

01-04-2021
Ook op de Duinstee maken we wel eens een grapje. De lampen van het Digibord waren aan vervanging toe en dat zou fel aan de ogen kunnen zijn. Iedereen moest een zonnebril op in de klas. En wat bleek... het is vandaag 1 april 😎

Vervanging lampen beamers

26-03-2021
Woensdagmiddag 31 maart worden de lampen in de beamers op school vervangen. De eerste dag kan het licht van de nieuwe lampen erg fel aan de ogen zijn. Het is dan prettig voor de ogen om dit licht wat te dempen, bijvoorbeeld met een zonnebril. 

Zou u uw kind op donderdag een zonnebril mee willen geven ter bescherming van de ogen? Alvast hartelijk dank. 
 

‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’

24-03-2021
Als ouder van een peuter of kleuter zult u gemerkt hebben dat u de afgelopen maanden steeds meer gebruik bent gaan maken van het beeldscherm. Misschien worstelt u nu ook met het vinden van een goede balans en maakt u zich zorgen om de schermtijd van uw kind?

Tijdens de webinar 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet', op woensdag 31 maart 2021 van 20.00 uur tot 21.00 uur, neemt Denise Bontje u mee in het media-aanbod voor jonge kinderen. Welke media zijn beschikbaar? Waar moet u als ouder(s) op letten en welke media passen in een gezond mediamenu voor jonge kinderen? Hoe zorgt u voor de nodige balans?

Bij deze webinar laten we u  zien hoe u uw peuter en kleuter op een bewuste manier in aanraking laat komen met media zonder de balans uit het oog te verliezen. Door in te gaan op het combineren van voorlezen, kijken, luisteren, spelen én doen. Met én zonder scherm. Binnen en buiten. U krijgt praktische tips en er is ruimte voor het stellen van vragen.

Dit gratis webinar wordt gegeven tijdens de jaarlijkse Media Ukkie Dagen (26 maart t/m 2 april 2021), waarin  aandacht wordt gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar.

U kunt zich via onderstaande link aanmelden voor deze webinar. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek.
 
inschrijving voor Webinar 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet' (bibliothekendrenthe.nl)

Aanmelden nieuwe leerlingen

22-03-2021
In de komende periode gaan we, achter de schermen, alweer kijken naar de formatie voor het schooljaar 2021 - 2022. Bij het maken van de formatie, wordt o.a. gekeken naar het aantal groepen dat we het komende schooljaar kunnen formeren. Het is voor ons fijn om te weten welke kinderen komend schooljaar 4 jaar worden.  

Als uw zoon of dochter bijna 3 jaar is, zou u het dan willen aanmelden als leerling op onze school?  Via  deze link  komt u op de pagina, waar u ons aanmeldformulier kunt vinden. Vindt u het prettiger om het aanmeldformulier op papier te ontvangen, dan kunt u dit laten weten, door een mail sturen naar:  directie.deduinstee@stichtingbaasis.nl
  
Kent u een 3-jarige in uw omgeving, die nog niet is aangemeld, zou dan u de ouders erop willen attenderen dat het mogelijk is om een oriënterend gesprek in te plannen en een kijkje te nemen bij ons op school?

Alvast hartelijk dank.