We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Algemeen nieuws

Deze pagina toont een overzicht van het laatste algemene nieuws.

Taekwondo ateliers.

23-01-2020
De ateliers van donderdagmiddag 23 januari werden verzorgd door Henk Meijer , de opa van Levi in groep 2.
Henk Meijer heeft zich op gegeven naar aanleiding van onze oproep te vertellen over je beroep of hobby op school. We hopen zo onze kinderen een zeer rijke (leer)omgeving te bieden ; naast Taekwondo hebben we deze maand de ambulance en Cubettoles ! Wilt u ook graag iets vertellen/laten zien aan de kinderen , wees welkom!!
Henk, we willen je erg bedanken voor de fantastische middag!
Alle kinderen( en juffen) hingen aan de lippen van Henk !
De liefde voor de Taekwondo en het natuurlijke leiderschap van Henk voor onze kinderen van alle leeftijden van groep 1 tot en met 8, spatte er vanaf en dan reageren kinderen ook vol aandacht! Het was een geweldige middag!
Henk en Lian Bedankt!
De foto's staan binnenkort op de website .
Over Taekwondo
Taekwondo is een vechtsport/verdedigingssport uit Korea. Het betekent letterlijk ‘voet’ (Tae), ‘vuist’ (kwon) en ‘de weg’ (do). Taekwondo legt de nadruk op traptechnieken, maar het kent ook stoot- en slagtechnieken. Het is een sport voor recreanten, maar ook voor wedstrijdsporters. De sport kent een zeer populair wedstrijdonderdeel dat sparring heet. Dit is een discipline waarbij men met name door trappen zoveel mogelijk punten probeert te scoren. Sparring is sinds Sydney 2000 een olympisch onderdeel. Ook Nederlandse taekwondoka’s hebben aan de olympische spelen deelgenomen. In Nederland beoefenen naar schatting zo’n 15.000 mensen Taekwondo, waarvan een zeer grote groep kinderen zijn. Wereldwijd wordt het in meer dan 200 landen beoefend.
Over Henk Meijer Taekwondo School Henk Meijer
Henk Meijer, de opa van Levi uit groep 2, komt op de Duinstee een les Taekwondo geven. Henk Meijer is oud-wereldkampioen Taekwondo en is in het verleden bondscoach geweest van Nederland, Frankrijk en Griekenland. Hij heeft sinds 1983 een eigen sportschool: de Taekwondoschool Henk Meijer. Deze is gevestigd in de Oosterparkwijk in Groningen. Meer informatie vind je op zijn website: https://henkmeijertkd.nl/ .

TeaKwondoles

20-01-2020
De ateliers van donderdagmiddag 23 januari a.s. worden verzorgd door Henk Meijer, de opa van Levi in groep 2. Henk, we willen je erg bedanken voor je goede plan!
De kinderen van groep 1 en 2, gaan in hun ondergoed of gymkleren op blote voeten, de andere kinderen  sporten in gymkleren en ook op blote voeten.
Na deze middag zullen we de foto’s op de site plaatsen.
 
Over Taekwondo
Taekwondo is een vechtsport/verdedigingssport uit Korea. Het betekent letterlijk ‘voet’ (Tae), ‘vuist’ (kwon) en ‘de weg’ (do). Taekwondo legt de nadruk op traptechnieken, maar het kent ook stoot- en slagtechnieken. Het is een sport voor recreanten, maar ook voor wedstrijdsporters. De sport kent een zeer populair wedstrijdonderdeel dat sparring heet. Dit is een discipline waarbij men met name door trappen zoveel mogelijk punten probeert te scoren. Sparring is sinds Sydney 2000 een olympisch onderdeel. Ook Nederlandse taekwondoka’s hebben aan de olympische spelen deelgenomen. In Nederland beoefenen naar schatting zo’n 15.000 mensen Taekwondo, waarvan een zeer grote groep kinderen zijn. Wereldwijd wordt het in meer dan 200 landen beoefend.
 
Over Henk Meijer
Henk Meijer, de opa van Levi uit groep 2, komt op de Duinstee een les Taekwondo geven. Henk Meijer is oud-wereldkampioen Taekwondo en is in het verleden bondscoach geweest van Nederland, Frankrijk en Griekenland. Hij heeft sinds 1983 een eigen sportschool: de Taekwondoschool Henk Meijer. Deze is gevestigd in de Oosterparkwijk in Groningen. Meer informatie vind je op zijn website: https://henkmeijertkd.nl/.

Testmail

13-01-2020
Vorige week hebben we een testmail/brief naar u verstuurd, omdat we signalen binnen hebben gekregen dat niet altijd alle mail in de postvakken binnen zou komen.
In reactie hierop hebben we 3 terugkoppelingen ontvangen van mensen die de mail niet hebben ontvangen  en 3 meldingen dat de mail altijd in de spambox terecht komt. Frappant is dat deze laatste groep allemaal gebruik maken van een Hotmail account. We gaan bij de websitebuilder navragen hoe we deze  problemen kunnen tackelen. 

Aanbod sport & cultuurpret Tynaarlo

06-01-2020
Via onderstaande link kunt u een pdf openen met daarin een overzicht van het aanbod sport en spel in de periode 6 januari 2020 tot en met 14 februari 2020. 

Folder Sport & Cultuurpret Tynaarlo

Kindertafeltennisfeest

23-12-2019
Willen jullie het nieuwe jaar actief en gezellig starten? Dan zou je naar het kindertafeltennisfeest kunnen gaan! 

Zie voor meer informatie bijgevoegde informatiefolder. 


Kindertafeltennisfeest

Winter nieuwsbrief Bibliotheek

20-12-2019
Via Bijgevoegde link vinden jullie de uitgave ‘Matilda presenteert – Winter’. Matilda presenteert geeft informatie over de nieuwste boeken en andere media voor kinderen en hun ouders.

Ateliers op De Duinstee

16-12-2019
De donderdagmiddagen staan op De Duinstee in het teken van creativiteit, spel en plezier.  Alle groepen werken dan in ateliers waarbij aandacht is voor verschillende disciplines. 

De komende maanden gaat een aantal kunstdocenten van het ICO, Centrum voor kunst en cultuur in de regio, de ateliers kracht bijzetten. Zij gaan lessen ontwikkelen en uitvoeren rondom mediakunst (denk aan green screen, foto en film), beeldend onderwijs (handvaardigheid, werken met hout, gereedschap, ontwerpen) en dans en bewegen
In samenwerking met de leerkrachten wordt nagedacht over betekenisvolle opdrachten en de verbinding met thema’s die in de klas aan de orde zijn. Want kunst kan veel betekenen voor alledaagse thema’s zoals herfst en winter of vakken als wereldoriëntatie en geschiedenis. Door kunst leer je anders kijken, maar ook anders denken en doen. Kinderen gaan experimenteren, onderzoeken, maken, zien dat er meerdere mogelijkheden zijn en ontdekken meer over zichzelf en de ander: Wat vind ik mooi, wat vind ik fijn om te doen? Maar ook: ik kan iets unieks maken, iets wat nog niet bestond.

De lessen zullen worden afgesloten met een korte presentatie in school waarbij ook ouders worden uitgenodigd.

Behalve het ICO kunnen ook ouders/opa's /oma's een steentje bijdragen aan de ateliers. Een aantal ouders heeft al aangegeven wel eens een gastles te willen geven en we maken natuurlijk graag gebruik van het aanbod!

Foto's Sinterklaas 2019

09-12-2019
In het fotoalbum op de site kunt u de foto's van het Sinterklaasbezoek terugvinden.

Om de foto's te kunnen bekijken moet u wel eerst inloggen met de bij u bekende inloggegevens. Deze inloggegevens bestaat uit een mailadres en bijbehorend wachtwoord.

Mocht u het wachtwoord vergeten zijn dan kunt u via directie.deduinstee@stichtingbaasis.nl een nieuw wachtwoord aanvragen. 

Culturele mobiliteit

02-12-2019
Naast het cultuurmenu (zie nieuwsbericht van maandag 23 september) doet De Duinstee ook mee aan culturele mobiliteit voor de groepen 5 t/m 8.

Met het project Culturele Mobiliteit helpt K&C (Expertisecentrum en projectorganisatie Kunst en Cultuur, gevestigd in Assen) ons met het organiseren van het vervoer naar een museum of erfgoedinstelling in Groningen of Drenthe.

De leerlingen volgen, in de door de leerkrachten gekozen instelling, een uitdagend programma, waarin ze kennismaken met professionele kunsten of historische verhalen van Groningen en Drenthe zonder dat hier hoge kosten aan verbonden zijn. Voor alle leerlingen biedt dit een waardevolle ervaring.

Dit schooljaar heeft de school gekozen voor een bezoek aan het Drents Museum. De groepen 5 t/m 8 gaan naar de tentoonstelling van archeologische schatten uit het oude Armenië. De museumdocenten laten de leerlingen spelenderwijs kennismaken met dit unieke werelderfgoed.
Het bezoek gaat plaatsvinden op 20 april 2012.

KIES (Kinderen In Een Scheiding)

27-11-2019
Wat is KIES?

KIES is professionele begeleiding en hulp voor alle kinderen en jongeren die daar behoefte aan hebben bij het verwerken van een scheiding. Dat kan vlak na de scheiding zijn, maar ook pas veel later. 

Als u op onderstaande link klikt opent zich een informatiefolder over KIES en een toestemmingsformulier.
 
Informatiefolder KIES

Toestemmingsformulier KIES

KIES – Groep 2020
Locatie: de Ludinge 4, Zuidlaren
Tijdstip: 14.30 – 15.30 uur
 
1e Bijeenkomst:                               25 maart
2e Bijeenkomst:                                1 april
3e Bijeenkomst:                                8 april
4e Bijeenkomst:                               15 april
5e Bijeenkomst:                               22 april

Meivakantie

6e Bijeenkomst:                               6 mei
7e Bijeenkomst:                               13 mei
8e Bijeenkomst:                               20  mei
 
KIES Coach:       Marliese Bloem (m.bloem@tynaarlo.nl)
                            Willemijn Aalberts (w.aalberts@tynaarlo.n) 0650738872