inloggen
emailadres wachtwoord

Algemeen nieuws

Deze pagina toont een overzicht van het laatste algemene nieuws.

Luizen gespot..

06-09-2019
Helaas hebben we na de zomervakantie het bericht gekregen dat er in groep 1/2 luizen gevonden zijn. Bij het betreffende kind is uiteraard een behandeling opgestart, maar het zou kunnen zijn dat andere kinderen (eventueel ook in andere groepen) ook luizen hebben.
Wilt u alvast uw eigen kind controleren op luizen en/of neten en eventueel een behandeling willen uitvoeren?

Ook op school zullen de komende weken gaan controleren op de aanwezigheid van luizen/neten. 

De Verrekijkers

04-09-2019
Stichting Baasis heeft voor meerdere jaren formatie beschikbaar gesteld ten behoeve van het ondersteunen van (hoog)begaafde leerlingen. Op Het Oelebred is daarom de bovenschoolse plusklas De Verrekijkers opgericht. Deze plusklas is voor leerlingen van obs Het Oelebred en van Obs De Duinstee. (Hoog)begaafde leerlingen krijgen in hun eigen groep verkorte instructies en compacte leerstof. Op deze manier ontstaat er ruimte voor verrijking. Blijkt dit aanbod niet voldoende te zijn en heeft een leerling meer uitdaging en samenwerking met gelijkgestemden nodig, dan kan plaatsing in een plusklas een oplossing zijn. In plusklas De Verrekijkers krijgen leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 op woensdag in kleine groepjes en onder begeleiding van leerkracht en specialist (hoog) begaafdheid Agnes Naber een programma aangeboden waarin leren denken, leren leren en leren leven centraal staat. De aandacht is in het bijzonder gericht op de aanpak van een opdracht en minder op het resultaat. Op deze wijze krijgen de leerlingen meer inzicht in hun eigen leerproces. Een toelatingscommissie bestaande uit de Coördinatoren Passend Onderwijs, de specialist (Hoog)begaafdheid en de directeur, besluit op basis van een aantal criteria of een leerling plaatsbaar is in plusgroep De Verrekijkers. In dit proces wordt de mening van de ouders en de leerling meegenomen.

Voor verdere informatie kunt u de beleidsnotitie ‘Wie mag er naar de bovenschoolse plusklas’ van Stichting Baasis inzien. Mocht u nog vragen hebben, neem dan vooral contact met ons op

Kinderopvang in Ydershoes

29-08-2019
De werkzaamheden zijn in volle gang en komend weekend zal de laatste hand worden gelegd aan de nieuwe ruimtes van Kids First. Op maandag 2 september is het dan eindelijk zover: de start van kinderdagverblijf De Duinrakkertjes in Ydershoes.

Kids First biedt opvang van 7 tot 18 uur op alle schooldagen. Er is voorschoolse opvang (VSO), tussen de middag opvang(TMO), naschoolse opvang (BSO), een peutergroep en kinderopvang.

De teams van OBS De Duinstee en Kids First zullen in de toekomst veel gaan samenwerken. Samenwerken is meer dan werken onder hetzelfde dak. Het betekent werken vanuit dezelfde visie en afstemming over zowel onderwijsinhoudelijke als pedagogische activiteiten. Alles met als doel de ontwikkeling van de kinderen te optimaliseren en zorg te dragen voor een ononderbroken leer- en ontwikkelingslijn.

Kindcentrum Ydershoes als plek waar kinderen van 0 tot 12 jaar de hele dag kunnen leren, spelen en zich kunnen ontwikkelen.

Voor meer informatie over het aanbod van Kids First en inschrijving kunt u terecht op de website van Kids First (www.kidsfirst.nl )

Sport- en spelbus

12-07-2019
In de laatste week van de zomervakantie, op maandag 19 augustus, staat de sport- en spelbus van 14.00 tot 15.30 uur op het plein voor de Duinstee.

Basisschoolkinderen mogen hier, tegen betaling van € 1,- (en eventueel onder begeleiding van een sportmedewerker van de gemeente Tynaarlo) gebruik van maken. 

Gymnastiek 2019-2020

12-07-2019
In het nieuwe schooljaar zal Jolanda de Vries de gymnastieklessen verzorgen voor de kinderen van groep 3 t/m 8. Er is gymles op dinsdagmiddag en vrijdagochtend.
De kinderen van groep 1-2 krijgen volgend schooljaar bewegingsles van hun eigen leerkracht
Hans Wolthuis gaat gymles geven op de scholen in Glimmen en Haren. We bedanken Hans voor zijn fijne lessen!

Nieuwe samenstelling medezeggenschapsraad

11-07-2019
Na 6 jaren hebben we vorige week afscheid genomen van Dick de Leeuw als ouderlid van de medezeggenschapsraad (MR) van de Duinstee. We bedanken Dick voor zijn inzet als MR lid. 

Vanaf september zal Sandra Bekkema (moeder van Bram en Tom) zitting nemen in de MR. Samen met Annemarie Kranenborg vormt zij de oudergeleding van de MR. Namens het team is Marianne Hardenberg afgevaardigd in de MR. Marianne neemt vanaf september het voorzitterschap over van Annemarie.

De MR vergadert zes maal per jaar. De notulen van de vergaderingen zijn terug te vinden op het besloten gedeelte van de website van de school.
De MR is te bereiken via mr.deduinstee@stichtingbaasis.nl

Ga je mee op reis in de bibliotheek?

09-07-2019
Haal je paspoort en reis mee!
Van 15 juli t/m 25 augustus gaan we op reis in Bibliotheek Zuidlaren! Elke week ga je op reis naar een nieuwe bestemming. Duik mee naar een magische onderwaterwereld of maak een reis door de tijd naar ridders en draken.
Behalve de leukste boeken lezen zijn er ook veel activiteiten waar je aan mee kan doen! Maak bijvoorbeeld je eigen raket, of ga op de foto met je favoriete sporter.

Hoe doe je mee?
Wil jij ook op reis in de bibliotheek? Laat je inschrijven bij de balie van Bibliotheek Zuidlaren
en ontvang je eigen paspoort. In dit paspoort staan opdrachten die je uit kan voeren. Voor elke goed uitgevoerde opdracht krijg je een stempel in je paspoort. Heb jij alle stempels van de week verzameld? Haal dan bij de balie de armband van de week op. Elke week heeft z'n eigen armband. Verzamel ze allemaal!

Meedoen aan alle activiteiten is gratis en je hoeft je niet van tevoren op te geven.

Week 1 (15 t/m 21 juli): Maak een vuurtoren met licht
De Eiffeltoren, het Vrijheidsbeeld of de Chinese Muur. Er is zo veel moois te vinden op de aarde. Daarom gaan we in de bibliotheek van 15 t/m 21 juli op bezoek in andere landen. Je kan de hele week langskomen om bijvoorbeeld je eigen vlag te maken. Ook kun je langskomen om een eigen vuurtoren met licht te maken. Dat kan op woensdag 17 juli van 14.00 tot 16.30 uur.

Week 2 (22 t/m 28 juli): Maak je eigen schatkist
Grote boze draken, prinsessen, stoere helden en de grootste schatkisten die je maar kan vinden. Van 22 t/m 28 juli maak je in de bibliotheek een reis naar de tijd van ridders en kastelen. Kom de hele week langs om een zoektocht naar de verborgen schat van de bibliotheek te doen. Ook kun je je eigen schatkist maken. Dat kan op woensdag 24 juli van 14.00 - 16.30 uur.

Week 3 (29 juli t/m 4 augustus): Bouw een raket
Mars, Jupiter en Venus. De eindeloze ruimte zit vol met de mooiste sterren en planeten. Van 29 juli t/m 4 augustus gaan we op reis in de bibliotheek en schieten we de ruimte in. Kom de hele week langs om bijvoorbeeld een foto in de ruimte te maken. Een eigen raket maken kan op woensdag 31 juli van 14.00 - 16.30 uur.

Week 4 (5 t/m 11 augustus): Duik in de oceaan
Een wereld van zeemeerminnen, schepen en vissen in alle kleuren die je maar kan bedenken. De oceaan is een magische plek gevuld met al deze mooie beelden. Van 5 t/m 11 augustus nemen we in de bibliotheek een duik in deze grote waterplas. Kom de hele week langs om bijvoorbeeld de mooiste onderwaterselfie te maken. Je kunt ook langskomen om een duik te nemen in je eigen oceaan tijdens de workshop golven tekenen. Dat kan op woensdag 7 augustus van 14.00 - 16.30 uur.

Week 5 (12 t/m 18 augustus): Tem je eigen beest
Gevaarlijke tijgers, olifanten met enorme slurfen en giraffen met een nek langer dan je eigen lichaam. De safari zit vol met de mooiste dieren die de wereld heeft. Van 12 t/m 18 augustus gaan we in de bibliotheek op jacht naar al deze beesten. Kom de hele week langs om bijvoorbeeld te veranderen in je favoriete dier. Je eigen lichtgevende beest maken kan op woensdag 14 augustus van 14.00 - 16.30 uur.

Laatste week (19 t/m 25 augustus): Versier je sporttas
De vakantie is alweer bijna afgelopen. Het is tijd om weer in beweging te komen! Daarom gaan we van 19 t/m 25 augustus weer flink aan de slag in de bibliotheek. Kom de hele week langs om bijvoorbeeld het voetbalspel te spelen. Op woensdag 21 augustus van 14.00 - 16.00 uur kun je langskomen om je eigen sporttasje te versieren.

De laatste schoolweek

04-07-2019
Volgende week is alweer de laatste schoolweek van dit schooljaar 2018- 2019.

Woensdag 10 juli krijgen de kinderen hun rapport mee naar huis. 

Donderdag 11 juli hebben we een continurooster. Alle kinderen zijn dan om 14.00 uur vrij! 
We gaan deze dag helaas afscheid nemen van de kinderen uit groep 8.
Zij hebben officieel na 14.00 uur vakantie! 

Voor de kinderen van de groepen 1 tot en met 7 begint de vakantie een dag later op vrijdag 12 juli om 12.00 uur.

Op maandag 26 augustus gaan de deuren voor de kinderen van De Duinstee weer open. 

  

Vakanties en margedagen 2019-2020

03-07-2019
 
VAKANTIES 2019-2020
 
1e schooldag
maandag 26 augustus 2019
 
Herfstvakantie
maandag 21 oktober 2019
vrijdag 25 oktober 2019
Kerstvakantie
maandag 23 december 2019
vrijdag 03 januari 2020
Voorjaarsvakantie
maandag 17 februari 2020
vrijdag 21 februari 2020
Goede Vrijdag en 2e Paasdag
vrijdag 10 april 2020
maandag 13 april 2020
Meivakantie
maandag 27 april 2020
vrijdag 8 mei 2020 *
Hemelvaartweekend
donderdag 21 mei 2020
vrijdag 22 mei 2020
2e Pinksterdag
maandag 01 juni 2020
 
Zomervakantie
maandag 6 juli 2020
vrijdag 14 augustus 2020
 
Op basis van het aantal verplichte schooluren kunnen we ieder jaar naast de reguliere schoolvakanties een aantal margedagen inzetten. De kinderen zijn op deze dagen vrij en het team besteed tijd aan onderwijskundige activiteiten, scholing of groepsadministratie.

* Komend schooljaar plakken we drie vrije dagen vast aan de meivakantie (eigenlijk t/m dinsdag 5 mei) waardoor een vakantie van twee weken ontstaat van maandag 27 april t/m vrijdag 8 mei 2020
 
MARGEDAGEN 2019-2020
 
woensdag 11 september 2019
maandag 28 oktober  2019 (aansluitend op herfstvakantie)
vrijdag 6 december 2019
maandag 27 januari 2020
vrijdag 14 februari (voorafgaand aan voorjaarsvakantie)
woensdag 11 maart 2020
dinsdag 14 april 2020 (aansluitend op Paasweekend)
woensdag 20 mei 2020 (voorafgaand aan Hemelvaartweekend)
donderdag 25 juni 2020
 

Inschrijven nieuwe leerlingen De Duinstee

01-07-2019
Het schooljaar is bijna ten einde en voor het komende jaar is de formatie reeds bekend. Voor ons als school is het erg prettig om te weten hoeveel kinderen op welk moment gaan instromen op De Duinstee. Hoe eerder we dit weten, hoe beter we hierop kunnen inspelen. 

Ons verzoek aan ouders/dorpsgenoten die hun zoon of dochter willen inschrijven op De Duinstee is om dit vooral vroegtijdig te doen.

U vindt de inschrijfformulieren op onze site. Als u op onderstaande link klikt wordt u naar deze pagina doorgezet. 

Inschrijven nieuwe leerling