inloggen
emailadres wachtwoord

Algemeen nieuws

Deze pagina toont een overzicht van het laatste algemene nieuws.

Start schoolfruit

11-11-2019
Zoals u al eerder heeft kunnen lezen starten we deze week met schoolfruit. Vanaf aanstaande woensdag krijgen de kinderen tot half april 3 x in de week (op woensdag, donderdag en vrijdag) fruit en/of groente aangeboden.
De leverancier is dit jaar Gebr. van Aarle BV.

Hoewel 'onze' fruitdagen op woensdag t/m vrijdag zijn,  zou het super zijn als de kinderen op maandag en dinsdag ook fruit meekrijgen van huis. 

Oproep luizenouder

11-11-2019
Via de nieuwsflits en de leerkrachten hebben we een oproep gedaan voor nieuwe luizenouders. We zijn blij dat de moeder van Lars uit groep 2, Anne Marie Platje, heeft zich hiervoor al aangemeld. Onder het motto 'Vele handen maken licht werk' zou het fijn zijn als hier nog 1 á 2 ouders bijkwamen om te helpen met de luizencontroles. 

Het idee is dat de kinderen na elke schoolvakantie (herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarvakantie, meivakantie en zomervakantie) worden gecontroleerd op luizen. 

Wie o wie komt de luizencommissie versterken? 
U kunt zich aanmelden via de groepsleerkracht of via: directie.deduinstee@stichtingbaasis.nl 

Onderwijsstaking 6 november 2019

04-11-2019
Vanmorgen hebben we als team besloten ons aan te sluiten bij de staking van aanstaande woensdag. Dit betekent dat de school woensdag gesloten is.

De toegezegde extra gelden zijn absoluut een stap in de goede richting, maar het is geen structurele oplossing voor de problemen in het onderwijs.

De zorgen die we hebben over de toekomst van het onderwijs en in het bijzonder over het tekort aan het leerkrachten, zijn door deze eenmalige toezegging van gelden niet weggenomen.
We verwachten van de politiek een lange termijn visie en beleid dat daarop aansluit.

Uit liefde voor ons vak en zorgen om de toekomst van het onderwijs aan jullie kinderen willen we woensdag een signaal afgeven.

Wij hopen op uw begrip.

Sinterklaas op 5 december 2019

04-11-2019
De eerste contacten met Sinterklaas zijn al gelegd.
De Boekpiet verstuurt een dezer dagen een mail voor de ouders van de kinderen van groep 1, 2, 3 en 4.
Ook heeft de Schoenpiet ons bericht dat alle kinderen hun schoen mogen zetten op school!
We zetten onze schoen op 25 november!
Wilt u uw kind een schoen meegeven met iets lekkers voor Amerigo?
 
We hebben bericht ontvangen dat Sinterklaas, ondanks zijn drukke programma, op 5 december onze school komt bezoeken. Dat is reuze fijn!
Wij verwachten Sinterklaas rond 8.30 uur !

 
De kinderen kunnen op de gewone tijd naar school gebracht worden en kunnen de jas aanhouden als zij naar binnen gaan. U hoeft uw kinderen geen eten en drinken mee te geven. Dit wordt deze ochtend door de oudervereniging verzorgd.

De kinderen van groep 1 en 2 zijn deze middag vrij en u kunt hen halen om 12.00 uur.
De kinderen van de overige groepen hebben een continue rooster en zijn om 14.00 uur vrij.
De lunch wordt verzorgd door de oudervereniging.
 
U bent van harte uitgenodigd om samen met de kinderen de Sint te ontvangen. Dit kan op het pad  naar de school vanaf de brievenbus.
De kinderen vormen een haag voor de Sint aan dit pad.

Na ontvangst gaan de kinderen terug naar hun eigen klas en gaat de Sint hen in de groep bezoeken. Sint bezoekt de Peuterspeelzaal, groep 1 en 2 en vervolgens groep 3 en 4. Ook in groep 5,6,7 en 8 zal Sint een kort bezoekje brengen!
 
Wij gaan er een leuke gezellige morgen van maken en wensen iedereen een heel plezierige dag. 
 
Namens oudervereniging en team.

Sint Maarten

04-11-2019
Maandag 11 november is het Sint Maarten.

De kinderen zijn druk aan het werk met hun lampionnen.

In de groepen 3 tot en met 8 een lampion met als basis een papier-maché ballon en we zijn benieuwd wat de kinderen er van maken ! Een dier, een auto..?

Op deze wijze herkennen de kinderen hun eigen werk en zijn er reuze trots op.
In groep 1 en 2 een “maakt-niet-uit-wat-voor-weer-het-is-lampion” met een techniek naar keuze op een lamineer A 3 vel! Ook hier is geen lampion hetzelfde!

Aankomende maandag vieren we samen met alle groepen op school Sint Maarten aan het einde van de dag.
U bent van harte welkom om 15.00 uur om alle prachtige lampionnen te bekijken.
 
Kunt u uw kind een lampionnenstokje, voorzien van naam, meegeven deze week. Dank u wel.

Aanmelden Kids Run Vries

29-10-2019
Deze week hebben de kinderen van groep 3 tot en met 8 een deelnameformulier voor de Kids Run op zondag 10 november in Vries meegekregen. 

Kinderen uit de groepen 3, 4 & 5 lopen 2 rondes van 500 meter en kinderen uit de groepen 6, 7 & 8 lopen 3x een ronde van 500 meter. 

Deelname aan deze loop is gratis en in de bijlage kunt u meer informatie over deze run lezen.

De kinderen kunnen zich aanmelden door het deelnameformulier in te vullen en vóór donderdag 31 oktober bij de groepsleerkracht in te leveren.

Actief in de herfstvakantie?

17-10-2019
Over enkele dagen start de herfstvakantie. Geen zin om stil te zitten? Doe dan mee met 1 van de activiteiten die door de buurtsportcoaches van de gemeente Tynaarlo worden georganiseerd! 

Als je op onderstaande link klikt, opent zich een pdf met een overzicht van de activiteiten en de bijbehorende informatie. 

Activiteiten Herfstvakantie 

Duinstee oppnieuw ingeloot voor schoolfruit

14-10-2019
Van 13 november t/m 17 april krijgen uw kinderen gratis drie porties groente en fruit per week op school.
De Duinstee doet namelijk ook dit jaar weer mee aan EU-Schoolfruit!

Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten fruit en groente te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk! Het EU-Schoolfruitprogramma is een goede start om de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit per dag te halen.

Wilt u elke week weten welke stuks fruit of groente uw kinderen ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief voor ouders via www.euschoolfruit.nl/schoolfruitnieuwsbrief.

De groente- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie. Er zijn voor de school en de ouders géén kosten verbonden aan het programma.

U kunt hierover meer lezen op www.euschoolfruit.nl
Op naar een lekker en gezond schooljaar!


luizen op De Duinstee

07-10-2019
We moeten helaas melden dat er vandaag luizen zijn gevonden in groep 1-2.

Wilt u uw zoon of dochter de komende tijd goed controleren op eventueel aanwezige luizen en/of neten? Indien u luizen/ neten constateert zou u dan een behandeling willen opstarten? Op die wijze hopen we snel van dit ongemak af te zijn.

Verder zijn we nog steeds op zoek naar nieuwe luizenouders. Mocht u zich hiervoor willen aanmelden dan kan dit via de groepsleerkracht van uw kind. 

Sportieve ochtend op De Duinstee

25-09-2019
Groot en klein sportend het dorp door.

Op vrijdagochtend 20 september hebben we in plaats van gymlessen een sportieve ochtend voor de hele school georganiseerd. Op verschillende plekken in het dorp, bij ouders thuis, in de speeltuin en rondom school waren activiteiten. Er was darten, voetbal, bootcamp, dansen, blik gooien en een hinkelspel met een boze visser die we koekjes moesten voeren. Echt super mooi om te zien dat kinderen in kleine groepjes, groot en klein door elkaar, door het dorp trokken om op verschillende plekken actief bezig te zijn.

Heel veel dank ook voor de ouders die een activiteit hebben georganiseerd of hebben geholpen met de organisatie en catering. Voor herhaling vatbaar?!