inloggen
emailadres wachtwoord

Algemeen nieuws

Deze pagina toont een overzicht van het laatste algemene nieuws.

Groen licht voor kinderopvang in Yde

16-05-2019
Het is gelukt! Stichting Baasis en Kids First gaan er samen voor zorgen dat er kinderopvang komt in Ydershoes.

De huidige teamkamer zal worden omgebouwd tot slaapruimte voor de kinderen en het team verhuist naar alle waarschijnlijkheid naar de ruimte links op het podium.

We zijn enorm blij dat deze lang gekoesterde wens eindelijk in vervulling kan gaan. Voor Ydenaren met jonge kinderen is het natuurlijk erg plezierig dat zij straks voor kinderopvang, een peuterspeelgroep, school en voor- en naschoolse opvang terecht kunnen in hun eigen dorp.

De komende weken zal Kids First samen met de school de verbouwplannen gaat uitwerken. We hopen na de zomervakantie te kunnen starten.

Het is prettig om te weten hoeveel mensen gebruik willen maken van de kinderopvang. Dus heeft u interesse in kinderopvang of kent u iemand met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar die mogelijk geïnteresseerd is in opvang? U kunt alvast een mail sturen naar Kids First via info@kidsfirst waarin u aangeeft gebruik te willen maken van kinderopvang in Yde.

Schoolfotograaf

14-05-2019
Woensdag 29 mei komt de schoolfotograaf weer langs op onze school. 
Voor meer informatie kunt u onderstaande pdf openen. 

Informatie schoolfotograaf 29 mei 2019

Avondwandel 4 daagse

14-05-2019
Van 20 tot en met 23 mei wordt de avondwandel 4 daagse georganiseerd. U ontvangt van de OV informatie over de vertrektijden etc. 
Omdat de wandeltochten mogelijk ook via smalle fietspaden met aan weerszijden hoge begroeiing gaan, willen  we u er wel graag op wijzen dat het verstandig is om uw kind elke avond na de wandeling te controleren op de aanwezigheid van teken. 

Groep 1 en 2 naar Nienoord

07-05-2019
Groep 1 en 2 op schoolreis.
Na een fijne vakantie hebben de kinderen van groep 1 en 2 op maandag 6 mei een fantastische dag beleefd in Nienoord! Het was een privépark deze dag ! Dat is precies de reden dat we voor deze groep al in mei gaan, er is nog niet veel drukte ! Het weer maakte de dag extra spannend! De kinderen hebben allereerst heerlijk gespeeld op de droge speeltoestellen, samen heerlijk fruit gesneden, gekozen en gegeten en na de paarden-rit aten we zelfs patat met hagel ! Na 2 ritjes met de trein, ( Bonus, als je er helemaal alleen bent.... ) speelden we nog in het overdekte gedeelte ! Allemaal veilig en voldaan weer met de bus terug op school ! 
De juffen kregen vele complimentjes over deze supergroep en zijn zelf ook reuze trots ! Kijkt u vooral even bij het kopje foto's ! 

Heerlijk in de natuur groep 1 , 2 , 3 en 4 onder leiding van het IVN.

25-04-2019
Leren óver de natuur gaat natuurlijk het beste ín de natuur. Nadat op 11 april onze bovenbouw groepen hebben genoten in de natuur, waren vandaag de jongste groepen aan de beurt !! Dankzij onze gidsen Paul van de Veur en Peter Best van IVN hebben wij een interessante en leerzame middag gehad! De foto s staan bij de albums ! 

Vrolijk Pasen !

19-04-2019
In een heerlijk, warm zonnetje hebben we een geslaagd paasfeest gevierd ! Alle kinderen werden verrast met een prachtige paaslunchdoos en na een spannende eitje-tik-wedstrijd met alle kinderen van de school, met als winnaar Edwin, bracht zelfs de paashaas onze school een bezoekje! We hebben samen gezocht naar de eitjes, waarbij de grote kinderen erg attent de kleinere kinderen hielpen!
Tot slot een uurtje waarin de kinderen vrij waren om te kiezen wat ze wilden doen, een ei versieren, borduren, opeten :-), schminken, paasdansen... kortom...feest! Tot slot een attentie van de oudervereniging en een gevuld paasnetje van het paascomité Yde ! 
Dank je wel paascomité en OV voor de fijne samenwerking!
Een dag "voor elkaar en met elkaar "
Vrolijk Pasen !

Facebook pagina OBS De Duinstee

08-04-2019
Sinds vandaag heeft OBS De Duinstee een eigen facebookpagina.
Dit is een besloten pagina en om er lid van te worden dient een vriendschapsverzoek te worden gestuurd naar:  https://www.facebook.com/obs.deduinstee.7
 
Bij het plaatsen van berichten en foto's op de facebookpagina wordt er uiteraard rekening mee gehouden dat niemand herkenbaar in beeld wordt gebracht. Mocht u er desondanks bezwaar tegen hebben dat er een foto van uw zoon of dochter op facebook wordt geplaatst, kunt u dit aangeven door een mail te sturen naar: directie.deduinstee@stichtingbaasis.nl
Paasfeest op De Duinstee

04-04-2019
Paasfeest op De Duinstee op donderdag 18 april 2019.
 
Op 18 april vieren we met alle kinderen van De Duinstee het Paasfeest!
Het ochtendprogramma is in de eigen klas .
Het Paasfeest starten we met een gezamenlijke lunch .
De kinderen maken voor elkaar een feestelijke paaslunchdoos. Het briefje met informatie over de paaslunch ontvangt u apart op maandag 8 april .
Na de lunch zijn er allerlei paasactiviteiten waaronder een paasdisco!
 
Wilt u de kinderen op 17 april 3 hardgekookte eitjes meegeven voor de paasactiviteiten?

Dank u wel !
 
De kinderen hebben een continue-rooster op 18 april en zijn om 14.00 uur vrij.

Schoolfruit op De Duinstee

04-04-2019
Het afgelopen half jaar hebben we via het Eu-schoolfruitprogramma 3 x per week fruit kunnen eten in de groepen. De kinderen vinden het erg lekker en het bevorderd een gezonde levensstijl bij de kinderen. Helaas stopt de gratis verstrekking van het fruit op donderdag 18 april 2019. 

Natuurlijk willen de kinderen wel graag doorgaan met het eten van een fruithapje om 10.00 uur. Daarom verzoeken we u, als ouder, om op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag fruit in de tas van uw zoon of dochter te willen doen. 

Alvast hartelijk dank hiervoor. 

Koningsspelen

04-04-2019
Vrijdag 12 april vieren we de Koningsspelen en ook De Duinstee doet hier aan mee. Groep 7 en 8 gaan 's morgens naar Eelde waar ze een leuk en sportief programma hebben. Groep 1 tot en met 6 beginnen de dag op De Duinstee met een heus Koningsontbijt op school. De kinderen hoeven dus  's morgens geen ontbijt thuis te eten.
Wilt u de kinderen voor het ontbijt (en voor de lunch) donderdag 11 april wel een bord en bestek meegeven, eventueel voorzien van naam? Bekers zijn op school aanwezig. 

Na het ontbijt staat de rest van de ochtend in het teken van gezond bewegen! We hebben een onderdeel 'atletiek' en een onderdeel 'traditionele Koningsspelen.' Tussen beide onderdelen door eten we fruit en drinken we iets.
We sporten deze dag buiten, dus wilt u de kinderen deze dag gemakkelijke kleding, waar ze zich goed in kunnen bewegen, maar dat wel voldoende warm is aandoen? 

De kinderen van groep 1 tot en met 4 zijn om 12.00 uur vrij.

De kinderen uit de groepen 5/6  wachten op groep 7/8 en gaan dan samen op school lunchen. Alle kinderen zijn deze dag om 14.00 uur vrij (continurooster)