Algemeen nieuws

Deze pagina toont een overzicht van het laatste algemene nieuws.

Kim Huijben wint eervolle vermelding bij verhalenwedstrijd!

07-03-2019
Het Huus van de Taol Drenthe heeft onlangs een verhalenwedstrijd uitgeschreven. Hiervoor mochten de leerlingen uit de groep 7 en 8 van de basisscholen in Drenthe een verhaal schrijven met als thema: 'Een groot geheim'.

Het Huus van de Taol heeft vele inzendingen mogen ontvangen, zoals blijkt uit onderstaande mailing.

"Wij kiekt met veul genoegen terug op de verhalenschriefwedstried rond het thema ‘een groot geheim’. Oet alle windstreken van de previncie hebt kinder metan daon. Het hef allemaol wat lang duurd, maor oet al die honderden verhalen bint oeteindelijk virtien van de mooisten oetkeuze"

Kim is met haar verhaal 'Het geheim van het Huus van de Taol' heel keurig op een gedeelde 6e plaats terecht gekomen en gaat op 20 maart het verhaal voorlezen aan de overige leerlingen uit groep 6-7-8.

Om alvast te noteren in de agenda

04-03-2019
In de maand April zijn er 2 dagen waarop we met een continurooster zullen gaan werken. Dat is op vrijdag 12 april in verband met de Koningsspelen en op donderdag 18 April in verband met Paasactiviteiten.

Op 12 april zijn de kinderen uit de groepen 1 tot en met 4 gewoon om 12.00 uur vrij en de overige kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 om 14.00 uur.

Op donderdag 18 april zijn alle kinderen vrij om 14.00 uur.

Digilab on tour

28-02-2019
Zit je in groep 6, 7 of 8? En  lijkt het je bezig zijn met programmeren erg leuk?
Kom dan naar Digilab on tour in de bibliotheek! We gaan je leren hoe je robots kan laten bewegen en een drone kunt laten vliegen.

Woensdag 6 maart in Bibliotheek Zuidlaren en
Woensdag 13 maart in  Bibliotheek  Vries

gaan we aan de slag! Helemaal gratis! Heb je er zin in? Meld je dan snel aan, want vol is vol!

www.bibliotheekzuidlaren.nl/digilab

www.bibliotheekvries.nl/digilab

Nieuwe boeken voor de bieb

27-02-2019
Elk jaar rond oktober doen de bovenbouw kinderen mee met de Kinderpostzegelactie. Hiermee zetten ze zich in voor projecten voor kinderen. Dit jaar konden we er ook voor kiezen om als project de ‘bibliotheek’ te kiezen. We mochten voor een bepaald bedrag nieuwe boeken aanschaffen voor onze bibliotheek op school. We hebben boeken gekozen over met geschiedenis als thema, poëzieboeken, prentenboeken en leesboeken. Geschiedenisboeken kunnen we gebruiken bij o.a. Da Vinci. Wij hebben voor het project op school gekozen om de leesmotivatie te behouden en vergroten.

Sport en cultuurpret en Sportief in de vakantie

14-02-2019
Als u op bijgaande link klikt, openen zich een 2-tal folders van gemeente Tynaarlo met betrekking tot "Sport en cultuurpret" voor de periode 25 februari tot en met 26 april en een overzicht van het activiteitenprogramma "Sportief in de vakantie"

Folders

Onderwijsstaking 15 maart 2019

07-02-2019
Als u op onderstaande link klikt, vindt u een brief van Stichting Baasis met betrekking tot de aangekondigde onderwijsstaking van vrijdag 15 maart aanstaande.
Ook de deuren van De Duinstee zijn 15 maart gesloten.

Brief onderwijsstaking 15 maart stichting Baasis

Ateliers

05-02-2019
Op donderdagmiddag organiseren we ateliers voor de kinderen, misschien heeft uw zoon of dochter hier al over verteld.

Bij de ateliers kunnen de kinderen kiezen uit 3 verschillende activiteiten. Van elke groep kan maximaal een derde deel voor een bepaalde activiteit kiezen; dan is het vol . Dat betekent dat de kinderen van groep 1 tot en met groep 8 met elkaar werken. De waarde daarvan is erg groot, de kinderen leren op deze momenten veel van elkaar.
De kinderen (her)kennen sterke kanten van anderen, ze leren rekening te houden met anderen, overleggen en geven elkaar feedback en kunnen ervaren dat ze samen verder komen dan alleen.
Het is zo fijn om juist de kinderen van verschillende leeftijden elkaar te zien helpen!

Het aanbod de afgelopen ateliers betrof: taal, kleuren mengen, drama, constructie, techniek, sinterklaasactiviteiten en een ronde gezelschapsspelletjes tussendoor.
Met Kerst werkten we in het door de oudervereniging verzorgde Kerstatelier!

De laatste ronde hebben we een gastdocent mogen begroeten. Lina de Leeuw heeft 3 keer een origami-atelier verzorgd! Dank je wel Lina.

Heeft u een activiteit, een hobby, een sport of knutselactiviteit of iets anders? En dit is geschikt om deze groep aan te bieden én lijkt het u leuk eens mee te helpen met de ateliers? Het is 3 keer op de donderdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur !
U kunt voor meer details of het plannen van een datum contact op nemen met Juf Ina.

Graag horen we van u!

Vervanging bij ziekte leerkrachten

04-02-2019
Een aantal vakbonden heeft de directies van basisscholen opgeroepen om in de week van 4 t/m 8 februari 2019 om geen vervanging te regelen bij eventuele ziekmelding van de leerkrachten.
De directie van De Duinstee doet niet mee aan deze actie.
We onderschrijven de problematiek: Er is sprake van een groeiend tekort aan leerkrachten en schoolleiders, maar we vinden deze actie niet passend.

De realiteit is dat het op dit moment erg moeilijk is om een vervanger te vinden als een van de leerkrachten ziek is. Als er geen vervanger beschikbaar is, kunnen we helaas niet anders dan ouders vragen om hun kind(eren) thuis te houden. We hopen op uw begrip wanneer deze situatie zich voordoet.

Reminder: Margedag

24-01-2019
Nog even voor alle zekerheid. Aanstaande maandag heeft De Duinstee een margedag. De kinderen zijn deze dag vrij van school.

Winterpret

24-01-2019
Hoewel misschien niet iedereen even blij is met de sneeuwval van de afgelopen dagen, vonden de kinderen van De Duinstee het heerlijk! Even lekker naar buiten met de slee, sneeuwballen gooien en sneeuwpoppen maken om vervolgens in de klas weer fris aan het werk te gaan.