We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Vogelkastjes

vrijdag 19 februari 2021
door Marcel de Ruiter
De Duinstee en IVN (vertegenwoordigd door onze dorpsgenoten Peter van der veur en Peter Best) hebben een gezamenlijk project opgestart. Voor dit project kregen de kinderen deze week een bouwpakketje op school uitgereikt.

De kinderen  konden dit bouwpakketje op school omtoveren tot een nestkastje voor kool- of pimpelmezen. Sommige kleuters hadden daar een beetje hulp bij nodig. ;-)

Naast het feit dat het gewoon leuk is om te timmeren (sommigen hadden eerder in het jaar al een workshop timmeren gehad), hopen we natuurlijk dat er veel eitjes worden gelegd in de kasten en dat de ouders hun jongen flink gaan voeren met (eikenprocessie)rupsen. De haartjes van deze rupsen veroorzaken namelijk een heel vervelende jeuk. Eikenprocessierupsen komen steeds vaker voor, ook hier in Drenthe. Zo zijn ze het afgelopen jaar o.a. op de Brink in Yde waargenomen. 

Omdat het voor de kleinste kinderen op de Duinstee best nog lastig is om een spijker goed recht het hout in te slaan (ook al zijn de gaatjes voorgeboord) sturen we met dit bericht ook even een handleiding mee. 

We hopen dat de kastjes een mooi plekje in jullie tuin krijgen en dat de vogeltjes die dit jaar uit hun ei kruipen, veel eikenprocessierupsen op mogen eten ;-) 

Tenslotte nog een woord van dank voor de firma Meulman in Paterswolde/Eelde die het hout voor de kastjes voor een mooi prijsje heeft geleverd.