Speciale editie van de Avond4daagse 2020

maandag 25 mei 2020
door Marcel de Ruiter
Vanaf 11 mei kunnen kinderen weer gedeeltelijk naar school en naar de opvang, maar evenementen zijn door het coronavirus tot 1 september afgelast.
Ook de Avond4daagse valt in deze periode en gaat dus niet door.
De Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) geeft samen met Drenthe gezond de mogelijkheid aan de kinderen in Drenthe om de alternatieve Avond4daagse te lopen: Avond4daagse - Home Edition!

Wat is Avond4daagse – Home Edition?
Met Avond4daagse – Home Edition bieden we alle deelnemers de mogelijkheid vier verschillende routes te lopen vanaf een eigen gekozen startpunt (bijvoorbeeld vanaf huis). Na aanmelding krijgen de deelnemers toegang tot een speciale app. Die maakt op basis van de ingegeven afstand en startplaats automatisch vier verschillende routes. Deze kunnen de deelnemers met de app lopen. De app houdt de wandeling bij en geeft automatisch een seintje als de vier dagen zijn volbracht. Na afloop ontvangen de deelnemers de enige echte Avond4daagse medaille.
Aanmeldingslink: https://drenthe-beweegt.nl/alternatieve-avond4daagse

De spelregelsDe Avond4daagse – Home Edition loopt van 1 juni t/m 31 augustus 2020. De belangrijkste regel is dat deelnemers zich moeten houden aan de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Ook houdt iedereen zich aan de algemene bepalingen van het bestuur van AW4D Eelde-Paterswolde. Daar verwijzen we ook naar in de voorwaarden. Daarnaast moeten de vier dagen binnen twee weken worden volbracht. Het moet immers wel een uitdaging blijven. En verder is het vooral: genieten van het buiten zijn en het bewegen.