Sluiting i.v.m. coronavirus

zondag 15 maart 2020
door Marcel de Ruiter

Vanmiddag heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten met ingang van morgen tot en met maandag 6 april.

De maatregelen zijn:
  • Scholen en kinderdagverblijven gaan dicht vanaf maandag 16 maart tot en met maandag 6 april. Het gaat hierbij om scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.
  • Voor kinderen van ouders met cruciale beroepen is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Voor deze ouders geldt dat zij hun kind(eren), indien zij niet verkouden zijn, hoesten en/of koorts hebben, naar school of de opvang kunnen brengen.

Onderstaand de lijst met cruciale beroepen:
  • Zorg, inclusief productie en transport van medicijnen en medische hulpmiddelen.
  • Leraren en personeel benodigd op school, zoals voor afstandsonderwijs, opvang van kinderen en examens.
  • Openbaar vervoer.
  • Voedselketen: de voedselketen moet breed worden gezien. Deze bestaat uit supermarkten, de aanlevering van supermarkten, de verwerkende industrie en de transporten van deze industrie maar ook het ophalen van producten bij boeren, het aanleveren van bijvoorbeeld veevoer en andere producten bij boeren, de toegang van arbeiders voor de oogst.
  • Transport van brandstoffen zoals kolen, olie, benzine en diesel, etcetera.
  • Vervoer van afval en vuilnis.
  • Kinderopvang.
  • Media en communicatie: ten behoeve van informatievoorziening aan de samenleving die van noodzaak is om op de hoogte te blijven van wat er speelt.
  • Continuïteit hulpverleningsdiensten (politie en defensie zijn reeds vitaal verklaard):
    • meldkamerprocessen
    • brandweerzorg
    • ambulance zorg
    • GHOR
    • crisisbeheersing van de veiligheidsregio’s
  • Noodzakelijke overheidsprocessen (Rijk, provincie en gemeente), bijvoorbeeld betalen uitkeringen en toeslagen, burgerzaken, consulaten en ambassades).
Ik verzoek u per mail via l.magnin@stichtingbaasis.nl
door te geven wanneer u uw kind(eren)
wel op school brengt morgen.

De komende dagen gaat we met elkaar overleggen hoe we ervoor kunnen zorgen dat de kinderen die thuis zijn onderwijs op afstand kunnen krijgen. We zullen u hierover uiterlijk aanstaande woensdag informeren.

Met vriendelijke groet,
Leonie Magnin