Onderwerp: staking PO 14 februari

vrijdag 26 januari 2018
Beste ouders/verzorgers,

Vorige week is bekend gemaakt dat de vakbonden de leerkrachten in het primair onderwijs oproepen om op woensdag 14 februari opnieuw te gaan staken.
Het merendeel van de leerkrachten van De Duinstee steunt de staking en dit betekent dat de school op 14 februari de deuren gesloten houdt en er geen lessen worden gegeven.
De bereidheid om opnieuw te staken is ingegeven door toenemende zorg over de toekomst van het onderwijs.

Om de kinderen optimaal onderwijs te kunnen bieden is het van groot belang dat het geld voor werkdrukvermindering zo snel mogelijk aan schoolbesturen wordt uitgekeerd.
Nu is toegezegd dat het geld pas over 4 jaar beschikbaar komt en dat is veel te laat!

Daarnaast zien de vakbonden geen enkele beweging van het kabinet om meer geld voor salaris beschikbaar te stellen. Het primair onderwijs blijft een van de slechts betaalde sectoren voor hoogopgeleiden.

Vanuit de PABO’s komen signalen dat het aantal aanmeldingen van nieuwe studenten jaarlijks terugloopt. Dit betekent dat er over een aantal jaren structureel te weinig leerkrachten zijn om les te geven. Nu al ondervinden we dit aan den lijve bij het vinden van invallers als een van de leerkrachten ziek is: met grote regelmaat is er geen invaller beschikbaar en moeten we intern voor een oplossing zorgen.

Natuurlijk beseffen we dat de keuze om te staken voor u als ouders gevolgen heeft. We hopen echter dat u ondanks het ongemak begrijpt dat het doel van de staking is om onze zorg te onderstrepen. Onderwijs gaat ons allen aan het hart en wij staken uit liefde voor ons vak!

Meer uitgebreide informatie over deze staking kunt u vinden op https://www.aob.nl/nieuws/acties-in-het-primair-onderwijs-gaan-door/

Met vriendelijke groet,

Leonie Magnin

Sport jij ook?

woensdag 24 januari 2018
Het project “Sport jij ook” heeft o.a. in Hoogeveen mooie resultaten behaald om ieder kind te kunnen laten bewegen. Het JOGG - Sport Tynaarlo wil deze mogelijkheden ook aanbieden in de gemeente Tynaarlo.

Evenals vorig schooljaar wil de combinatiefunctionaris van de gemeente Tynaarlo (Aukelien van Dam) hiervoor de komende weken graag, tijdens de gymlessen, een vragenlijst afnemen bij de kinderen uit groep 5 en 'nieuwe' leerlingen in de groepen 6 t/m 8.

In deze vragenlijst staan een aantal vragen over het beweeggedrag van de kinderen. Ze zijn ze bijvoorbeeld benieuwd of alle kinderen op zwemles zitten of reeds een zwemdiploma bezitten, op welke sport en bij welke vereniging ze eventueel zijn aangesloten. Ze willen door deze vragenlijst af te nemen kijken of ze kinderen kunnen helpen of stimuleren om (meer) te bewegen en ouders te kunnen informeren over de mogelijkheden die de gemeente heeft om kinderen te laten sporten.

Mocht u er bezwaar tegen hebben dat uw kind aan dit onderzoek mee doet, kunt u dit natuurlijk via de schoolmail kenbaar maken.

Kerstvakantie 2017

donderdag 28 december 2017

Dag allemaal .
Aan het einde van dit jaar willen we de kinderen bedanken voor de enorm leuke december maand .
Wat hebben we veel gedaan : pepernoten bakken , spelen ineen Sinterklaashuis , letters hebben we geleerd, hakken en plakken , spelen wel10 minuten zonder dat juf hoeft te helpen , ( knap hoor groep 1 !!) , Mark ingroep 1, Niels jarig, werken met het licht op rood , aansmeren met de klei ,rijmen, na vertellen , lezen op het  bordwat je hebt geleerd , “ gokken”( voorspellen) met de dobbelsteen met je wis-bord, vensterruiten van “Lotta versierteen kerstboom”( jaja), een restaurant runnen, knippen te veel om op te noemen..
Bovenal hebben we genoten van de zorg voor elkaar; allekinderen zorgen voor elkaar, kunnen vertellen , durven te zeggen wat ze vinden, overleggen en helpen elkaar …
Wij genieten van onze tijd met deze toppers!!!!

Wij wensen u  en allekinderen fijne feestdagen, een goede vakantie en hopen iedereen  gezond en welweer terug te zien in 2018!!

Warme winterknuffels ,
Elly en Ina

donderdag 21 december 2017
Sinterklaas is alweer vertrokken naar Spanje. De kinderen waren helemaal in Sinterklaas stemming. Ze zongen regelmatig Sinterklaasliedjes. In de klas hebben alle kinderen een stoomboot gemaakt. Ze hebben ook allemaal een onderdeel van de stoomboot gemaakt; Sinterklaas zijn slaapkamer, zijn werkkamer, keuken, pakjeskamer enz. Elk kind kreeg een kamer van de boot om te tekenen. Op de ramen hebben we huizen getekend met raamstiften. De huizen zijn versierd met cadeautjes en natuurlijk ook Sinterklaas en zijn pieten. De dag zelf was erg gezellig. 's Ochtends hebben we in de klas een circuit gedaan met activiteiten en daarna kwam Sint met zijn pieten in de klas. De kinderen van groep 3/4 kregen een mooi cadeau van Sinterklaas en kinderen van groep 5 hadden heel erg hun best gedaan om een prachtige surprise voor elkaar te maken.

Kerstkaart voor ouderen

donderdag 21 december 2017
Voor veel mensen zijn de kerstdagen een tijd van warmte en gezelligheid, maar dit geldt niet voor iedereen. Veel oudere mensen brengen de kerstdagen alleen door. De hele school heeft daarom meegedaan met een kerstkaartenactie van het Nationaal Ouderenfonds. Alle kinderen hebben een tekening of kerstwens op de kaart gemaakt of geschreven. Er zullen komende dagen veel ouderen in Nederland een kerstkaart krijgen. De kinderen hebben ook het adres van de school in de kaart gezet, zo kunnen ouderen eventueel een kaart terugsturen.