vorige pagina | volgende pagina

Koningsspelen

vrijdag 20 april 2018
20 april waren de Koningsspelen bij ons op school. Het was prachtig weer en juf Mirte had allerlei leuke spelletjes bedacht, zoals sjoelen, bowlen en estafette. De kinderen gingen in groepjes de spelletjes spelen. Het was een geslaagde sportieve ochtend!

Huize Breukeboom

vrijdag 20 april 2018
Vanuit het ICO is het project ''cultuur met een knipoog'' bij ons op school geweest. Groep 6/7/8 kreeg de opdracht om een verhaal vast te leggen op film. Het verhaal ging over de Breukeboom. Als het project afgerond is kunt u met de kinderen langs de verschillende plekken in de gemeente. Vanuit de app krijgt u een melding als u bij 1 van de projecten in de buurt komt. U kunt dan de filmpjes afspelen en krijgt u het verhaal te horen.

Hieronder een verslag van Meike, groep 6.

We hebben een project gedaan met foto’s en filmpjes over Huize de Breukeboom. We gingen in groepjes het verhaal naspelen. We leerden veel met computers en camera’s. We hadden heel veel ideeën, het was heel leuk echt voor herhaling vatbaar. We gingen met ons groepje doen dat iemand aangereden werd en dan naar de Breukenboom gingen.  De timmerman zou een spijker in Nadia`s vinger slaan en ook in die van Meike. Daarna fietste de timmerman weg.

American Dream

vrijdag 20 april 2018
We gingen met de bus naar een andere school. Daarna naar het Drents museum. Toen we in het Drents museum waren werden we naar een zaal gebracht, daar moesten we een schilderij zoeken dat bij juf Marieke paste. Toen kregen we de opdracht dat we een schilderij moest zoeken, die dan omschrijven, en dan moest de ander raden welk schilderij het was. Het was een leuke ochtend.
Kjeld groep8

Nieuwe website jeugdbibliotheek.nl

donderdag 19 april 2018
Onlangs is de eerste fase van de website www.jeugdbibliotheek.nl live gegaan.

Kinderen vinden hier bijvoorbeeld themaselecties, boekentips en nieuws over boeken. Bovendien zijn er over meer dan driehonderd onderwerpen allerlei informatieve bronnen weergegeven zodat kinderen betrouwbare informatie hebben om meer te weten te komen over een onderwerp.

De komende tijd zal de website Jeugdbibliotheek steeds verder worden uitgebouwd.

Juf Elly

donderdag 19 april 2018
Juf Elly moet op 25 april geopereerd worden. Ze wordt tijdens de periode waarin ze moet herstellen van de operatie vervangen door juf Helen. Juf Helen heeft in het verleden al op de Duinstee gewerkt en we zijn blij dat ze bij ons in de kleutergroep komt werken. We wensen juf Elly (alvast) een voorspoedig herstel en juf Helen veel plezier in groep 1-2.
vorige pagina | volgende pagina