vorige pagina | volgende pagina

Taekwondo ateliers.

donderdag 23 januari 2020
De ateliers van donderdagmiddag 23 januari werden verzorgd door Henk Meijer , de opa van Levi in groep 2.
Henk Meijer heeft zich op gegeven naar aanleiding van onze oproep te vertellen over je beroep of hobby op school. We hopen zo onze kinderen een zeer rijke (leer)omgeving te bieden ; naast Taekwondo hebben we deze maand de ambulance en Cubettoles ! Wilt u ook graag iets vertellen/laten zien aan de kinderen , wees welkom!!
Henk, we willen je erg bedanken voor de fantastische middag!
Alle kinderen( en juffen) hingen aan de lippen van Henk !
De liefde voor de Taekwondo en het natuurlijke leiderschap van Henk voor onze kinderen van alle leeftijden van groep 1 tot en met 8, spatte er vanaf en dan reageren kinderen ook vol aandacht! Het was een geweldige middag!
Henk en Lian Bedankt!
De foto's staan binnenkort op de website .
Over Taekwondo
Taekwondo is een vechtsport/verdedigingssport uit Korea. Het betekent letterlijk ‘voet’ (Tae), ‘vuist’ (kwon) en ‘de weg’ (do). Taekwondo legt de nadruk op traptechnieken, maar het kent ook stoot- en slagtechnieken. Het is een sport voor recreanten, maar ook voor wedstrijdsporters. De sport kent een zeer populair wedstrijdonderdeel dat sparring heet. Dit is een discipline waarbij men met name door trappen zoveel mogelijk punten probeert te scoren. Sparring is sinds Sydney 2000 een olympisch onderdeel. Ook Nederlandse taekwondoka’s hebben aan de olympische spelen deelgenomen. In Nederland beoefenen naar schatting zo’n 15.000 mensen Taekwondo, waarvan een zeer grote groep kinderen zijn. Wereldwijd wordt het in meer dan 200 landen beoefend.
Over Henk Meijer Taekwondo School Henk Meijer
Henk Meijer, de opa van Levi uit groep 2, komt op de Duinstee een les Taekwondo geven. Henk Meijer is oud-wereldkampioen Taekwondo en is in het verleden bondscoach geweest van Nederland, Frankrijk en Griekenland. Hij heeft sinds 1983 een eigen sportschool: de Taekwondoschool Henk Meijer. Deze is gevestigd in de Oosterparkwijk in Groningen. Meer informatie vind je op zijn website: https://henkmeijertkd.nl/ .

TeaKwondoles

maandag 20 januari 2020
De ateliers van donderdagmiddag 23 januari a.s. worden verzorgd door Henk Meijer, de opa van Levi in groep 2. Henk, we willen je erg bedanken voor je goede plan!
De kinderen van groep 1 en 2, gaan in hun ondergoed of gymkleren op blote voeten, de andere kinderen  sporten in gymkleren en ook op blote voeten.
Na deze middag zullen we de foto’s op de site plaatsen.

Over Taekwondo

Over Henk Meijer
Henk Meijer, de opa van Levi uit groep 2, komt op de Duinstee een les Taekwondo geven. Henk Meijer is oud-wereldkampioen Taekwondo en is in het verleden bondscoach geweest van Nederland, Frankrijk en Griekenland. Hij heeft sinds 1983 een eigen sportschool: de Taekwondoschool Henk Meijer. Deze is gevestigd in de Oosterparkwijk in Groningen. Meer informatie vind je op zijn website: https://henkmeijertkd.nl/.

Bewegend leren (rekenen).

maandag 20 januari 2020
In de maand januari werken we in de ateliers van alle groepen aan het bewegend leren rekenen Dit doen we met een project plan ontworpen door de studenten van de Hanze Hogeschool Groningen in samen werking met Stichting Baasis.
In groep 1 en 2 wordt veel gewerkt met bewegend leren, zeker vanuit de rekencursus "Met sprongen vooruit ", een cursus die beide juffen omarmen. De les uit bovengenoemd plan was toepasbaar in het onderwerp van onze groep; het nieuwe jaar. Wat is dan een jaar, wat zijn weken, dagen, maanden, seizoenen... In de klas werkten we, na de toast op het nieuwe jaar, al met verschillende lotto's, de Davinci kalender en onze eigen kalenders .
En deze les was een fijne toevoeging, heerlijk buiten! De kinderen liepen naar het goede seizoen ( 4 vakken op het plein) als juf of een leerling een zin zei .Bij welk seizoen past dit! Enthousiasme alom!!

Testmail

maandag 13 januari 2020
Vorige week hebben we een testmail/brief naar u verstuurd, omdat we signalen binnen hebben gekregen dat niet altijd alle mail in de postvakken binnen zou komen.
In reactie hierop hebben we 3 terugkoppelingen ontvangen van mensen die de mail niet hebben ontvangen  en 3 meldingen dat de mail altijd in de spambox terecht komt. Frappant is dat deze laatste groep allemaal gebruik maken van een Hotmail account. We gaan bij de websitebuilder navragen hoe we deze  problemen kunnen tackelen.

Presentatie over beroep in het ziekenhuis

woensdag 8 januari 2020
14 enthousiaste, leergierige kinderen in groep 3/4. Dinsdagochtend 7 januari waren twee moeders in de klas om te vertellen over hun werk in en rond het ziekenhuis. Speciaal voor de presentatie kwamen ze zelfs in werkkleding op school. Fantastisch om op deze manier te leren over dit onderwerp! Wat gebeurt er in een ambulance? Wat is bloed prikken? Wat gebeurt er in je lichaam? Dit waren een aantal onderwerpen die werden besproken. Jorina en Sandra bedankt voor de leerzame presentatie!
vorige pagina | volgende pagina