vorige pagina | volgende pagina

Verlenging schoolfruit

donderdag 15 april 2021
Zoals u weet krijgen de kinderen van De Duinstee 3 keer per week gratis fruit en/of groente aangeboden. Dit is voor ouders gratis en wordt bekostigd door een subsidie van schoolfruit.eu. Oorspronkelijk zou het fruit geleverd worden tot en met week 16 (19 t/m 23 april). Tijdens de lockdown is er echter geen fruit geleverd en is de schoolfruit periode verlengd met 5 week. De laatste levering van schoolfruit is nu in week van 31 mei t/m 4 juni (week 22).

We verstrekken dit fruit op woensdag, donderdag en vrijdag. Op deze dagen zou u uw kind dus niets extra's mee te hoeven geven. Maar uiteraard zit er ook wel eens een onbekende fruit- of groentesoort bij die uw kind echt niet lekker vindt. We stimuleren uiteraard de kinderen om elke fruit- en groentesoort te proberen, maar als ze het echt niet lusten.....

U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief van schoolfruit.eu. In deze nieuwsbrief staat elke week vermeld welke fruit en groentesoorten er wekelijks geleverd worden. Mocht er iets tussen staan waarvan u weet dat uw kind dit echt niet lust, kunt u natuurlijk een vervangende fruitsoort aan uw kind meegeven.

We vragen u, vanuit onze 'gezonde school gedachte', nadrukkelijk om op woensdag, donderdag en vrijdag uw kind géén koekjes of iets dergelijks mee te geven naar school.

De Nationale Buitenlesdag !

dinsdag 13 april 2021
"13 april 2021 is het weer zo ver: tijdens de Nationale Buitenlesdag roepen IVN Natuureducatie en Jantje Beton alle leerkrachten op om naar buiten te gaan tijdens hun lessen. Buitenles is gezond: de frisse lucht, beweging en natuur nodigt uit tot creativiteit. Afgelopen jaar bleek een groots succes: meer dan 3000 scholen in het primair onderwijs hebben buiten les gegeven. Dit jaar gaan we daar weer voor en vragen we extra aandacht voor natuur. Want natuur, dat ervaar je niet vanuit een boek maar gewoon buiten!""Vandaag deden wij ook mee ! Gelukkig zijn de kinderen het gewend, bewegend leren is een regelmatig onderdeel in onze school! Vandaag was het spelling, rekenen, Engels, tellen tot 15, botanisch stoepkrijten ... Te veel om op te noemen en dat alles heerlijk buiten met alle knapperds van onze school , helaas nog in cohorten en nog niet groep doorbrekend, maar ook dat komt weer !Bedankt allemaal!

De avond4 daagse

vrijdag 9 april 2021
Jammer genoeg gaat ook dit jaar de AW4D Eelde-Paterswolde wederom niet door i.v.m. de corona.
Maar natuurlijk kan er wel gewandeld worden! Ook dit jaar wordt er, net als vorig jaar, een Home-Edition wandel4 daagse georganiseerd, waar iedereen zich via onze site kan opgeven.

Juist in deze tijd waarin veel dingen niet mogelijk zijn kunnen we gelukkig wél wandelen.
Meer informatie over deze alternatieve wandel4daagse kunt u vinden via onderstaande link.

Informatiebrief wandel4daagse

Buitenlesdag

donderdag 8 april 2021
Frisse buitenlucht, beweging en een natuurlijke omgeving zijn goed voor fysieke en mentale gezondheid van kinderen. Daarom doet onze school mee aan de nationale buitenlesdag 2021 die wordt georganiseerd door Jantje Beton en IVN natuureducatie mee.

Op dinsdag 13 april zullen een deel van de lessen buiten gegeven worden.
Buiten lesgeven biedt de leerkrachten nog meer mogelijkheden om uitdagende lessen te geven. Het zijn lessen waar leerlingen zelf dingen uitzoeken, veel samenwerken en hun lichaam en zintuigen gebruiken tijdens het leren. Bewegen tijdens het leren is niet alleen goed voor de lichamelijke gezondheid van kinderen, maar heeft ook positieve effecten op cognitieve processen.

Koningsspelen

donderdag 8 april 2021
Net zoals elk jaar vieren we ook dit jaar de Konigsspelen op De Duinstee. Alleen gaat het dit jaar natuurlijk wel wat anders dan anders...... ;-)

Via de link hieronder kunt de informatiebrief over deze spelen lezen.

Informatiebrief Koningsspelen
vorige pagina | volgende pagina