vorige pagina | volgende pagina

Nieuw buitenspeelmateriaal ingewijd!

vrijdag 11 juni 2021
De Duinstee heeft onlangs divers nieuw buitenspeelmateriaal gekregen. Zowel grote toestellen als klein materiaal.

Het klein materiaal kon aangeschaft worden dankzij het ‘ov-potje’ voor groep 8 van vorig jaar. Door Corona konden toen niet alle afscheidsactiviteiten doorgaan zoals gepland. We vonden het wel belangrijk om dat overschot ten goede te laten komen aan de hele school. Daarom hebben we het buitenspeel-materiaal aangevuld en deels vernieuwd.

De kinderen zijn er super blij mee. We hebben tijdens gym de materialen uitgepakt en er verschillende spellen mee gedaan. Zo kwamen we erachter dat een lang springtouw ook een prima lijn is voor het spel Pionnenroof. En dat je de pionnen ook kunt gebruiken als doel of als bowlingbaan. En dat de opslagkliko een mooi mikdoel of trommel is. Er gaan vast nog veel leuke sport- en spelmomenten met dit materiaal plaatsvinden.

Snelle communicatie via de Parro app

vrijdag 11 juni 2021
Vanaf volgende week tot aan de zomervakantie willen we graag gaan ontdekken of Parro (Parro is een onderdeel van ons administratiesysteem ParnasSys) een goede aanvulling is in de communicatie met de ouders.

Met deze app kun je als leerkracht snel, eenvoudig én veilig een mededeling en/of foto's in een groepspagina plaatsen, een gesprek opstarten met een ouder of een groepje ouders of hulp vragen bij een activiteit van de groep.

U ontvangt binnenkort, op het bij ons bekende mailadres, een uitnodiging om de app te downloaden via Google Play of de App store op uw mobiele telefoon of uw laptop. U wordt automatisch (vanwege de koppeling met ParnasSys) in de groepsomgeving geplaatst waarin uw zoon of dochter zit. Indien u meerdere kinderen op school heeft wordt u aan meerdere groepen gekoppeld.

Plaatsing nieuwe speeltoestellen

woensdag 2 juni 2021
Het heeft even geduurd, maar ze staan er eindelijk. De nieuwe speeltoestellen!

De kinderen hebben er vandaag al flink gebruik van gemaakt. We hebben deze toestellen (een evenwichtsbalk, een 'spinner' en een speeltoren met glijbaan)  kunnen aanschaffen via een gift van onze oudervereniging, een subsidie vanuit de gemeente Tynaarlo en een donatie van het bedrijf Seasons uit Yde.

Namens de kinderen: Hartelijk dank hiervoor en met het nieuwe speelmateriaal erbij hopen dat de kinderen voor de komende jaren weer fijn kunnen spelen bij school.

Laatste week levering eu-schoolfruit

dinsdag 1 juni 2021
Helaas is deze week alweer de laatste week waarin we gratis fruit geleverd krijgen. Vanaf aanstaande week stopt de levering.
Uiteraard hopen en verwachten we ;-)  dat alle kinderen vanaf aanstaande week dagelijks fruit meenemen vanaf huis, zodat ze de gezonde hapje in de kleine ochtendpauze niet hoeven te missen. Alvast dank hiervoor.

Inloop voor school

vrijdag 28 mei 2021
Vanaf aanstaande maandag zullen de leerkrachten van groep 3/4/5 en 6/7/8 weer vanaf 08.20 op het op het plein lopen. De kinderen van groep 3 tot en met 8 zijn dan uiteraard ook welkom op het grote plein en kunnen dan samen met de leerkrachten om 08.30 de school binnen gaan.

Voor de kinderen van groep 1/2 blijft de situatie zoals die nu is.
vorige pagina | volgende pagina