vorige pagina | volgende pagina

Activiteitenoverzicht Kinderboekenweek

woensdag 23 september 2020
Als u op de link klikt opent zich een overzicht van activiteiten welke tijdens de kinderboekenweek plaats vinden in de bibliotheek van Eelde en Zuidlaren.

Activiteitenoverzicht

Bewegend leren

woensdag 23 september 2020
Rekenen kan ik een boekje aan een tafel, maar het kan ook buiten met beweging! De kinderen van groep 3/4/5 hebben elk op hun eigen niveau geoefend met getallen splitsen. Rennend met een getal, schreven ze verderop het getal dat erbij hoorde. Groep 5 moest getallen aanvullen tot 100, groep 4 was bezig met de tientallen en groep 3 met splitsen van 10 (ook wel verliefde harten genoemd).

Kinderboeken week

dinsdag 22 september 2020
Op woensdag 30 september begint de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is: ‘En toen….’. We willen deze week op een feestelijke en ludieke manier openen met elkaar. De kinderen mogen deze dag verkleed op school komen passend bij het thema.

Verder willen we met alle kinderen een tijdmachine gaan bouwen!
De vraag aan u is of u nog materiaal hiervoor thuis heeft liggen. U kunt dan denken aan oude apparaten waar de kinderen onderdelen van kunnen gebruiken (slang stofzuiger, enz.) Ook hebben we een frame nodig van minimaal één meter bij één meter die we als basis kunnen gebruiken. (We moeten erdoor kunnen.)

-          Wie zou ons willen helpen met het maken van dit frame of heeft misschien nog wel iets liggen wat we hiervoor kunnen gebruiken.
-          Heeft u nog oude apparaten of spullen die we kunnen gebruiken als onderdeel voor de  tijdmachine. Deze mag u meegeven aan uw kind zodat we deze op woensdag 30 september kunnen gebruiken.

Mislukt....

maandag 21 september 2020
In het weekend werden we door de schoolfotograaf op de hoogte gebracht van het feit dat de geheugenkaart van zijn fototoestel helaas de geest had gegeven. Dit betekende echter ook dat alle foto's die afgelopen donderdag waren genomen niet opgeslagen zijn en dat de foto's overnieuw moeten worden genomen.

Gelukkig is dit wel op korte termijn mogelijk: Op woensdag 30 september komt de fotograaf opnieuw naar De Duinstee om de foto's te maken.

Sportdag De Duinstee

vrijdag 18 september 2020
Op dinsdag 29 september houden we een sportdag op De Duinstee. De kinderen gaan in kleine groepjes allerlei activiteiten, zowel binnen als buiten, doen. U kunt hierbij denken aan: atletiekonderdelen, balspelen, free runnen en slackline.

Zou u uw kind dinsdag geschikt schoeisel en kleding mee willen geven/ aandoen?

Alvast vriendelijk dank hiervoor.
vorige pagina | volgende pagina