Onderwijs op afstand, informatiebrief 24 maart

dinsdag 24 maart 2020
door Leonie Magnin

We willen heel graag onze leerlingen de komende tijd zoveel als mogelijk in staat stellen om thuis te kunnen werken. We vinden het daarbij belangrijk om rekening te houden met verschillen tussen kinderen. Daarnaast realiseren we ons zeer goed, dat het niet voor alle ouders haalbaar is om dagelijks thuis hun kinderen te begeleiden. Ouders werken vanuit huis of hebben een beroep waardoor zijn van huis zijn. Met elkaar zullen we onze weg hierin moeten vinden en dat kost tijd.

Ik verzoek u daarom met klem: deel het met de leerkrachten wanneer uw kind teveel of te weinig werkt heeft, wanneer uw kind de lesstof moeilijk vindt of wanneer u hulp nodig heeft bij het thuisonderwijs. Met vragen over de leerlingenzorg kunt u uiteraard ook terecht bij Lydia Zwerver.
Samen zoeken we naar een oplossing.

We hebben in overweging genomen om de netbooks en Ipads van school beschikbaar te stellen aan gezinnen die daar behoefte aan hebben. Dit blijkt echter niet mogelijk omdat deze apparaten zoals ze nu zijn ingesteld, alleen werken op het schoolsysteem en niet daarbuiten. Op dit moment onderzoekt Stichting Baasis of er mogelijk een andere manier is om ouders hierin te ondersteunen.

Komende week onderzoeken we de mogelijkheden om met de groepen 3 t/m 8 te werken met Office Teams. Dit programma biedt veel mogelijkheden als het gaat om het plaatsen van o.a instructiefilmpjes, extra werkbladen en nakijkbladen. Ook kunnen leerkrachten met Office Teams videobellen met kinderen.

We hebben met elkaar afgesproken dat wekelijks ten minste één contactmoment zal zijn tussen de leerkrachten en de leerlingen. Voor de groepen 1 t/m 2 zal dat telefonisch zijn. Voor de kinderen van de groepen 3 t/m 8 doen we dit eerst telefonisch en mogelijk later via Office Teams.
Een rooster voor het bellen en informatie over office Teams ontvangt van de leerkrachten.

Wat het toetsen betreft zijn we nog op zoek naar een manier om deze de komende tijd op afstand te kunnen afnemen. Met uitzondering van een aantal digitale toetsen die in de weektaak zijn gepland, worden er deze week verder nog geen toetsen afgenomen.

Tot slot wil u er graag op wijzen dat de bibliotheken in Zuidlaren en Vries, ondanks dat zij gesloten zijn, wel de mogelijkheid bieden om boeken te reserveren. De bibliotheken bezorgen de gereserveerde boeken bij u thuis. Op dit moment is het helaas niet mogelijk om boeken via de bibliotheek op school te lenen. De leerkrachten kunnen deze helaas niet bij u thuis bezorgen.
Meer informatie kunt u vinden op: