Nationale Kraanwaterdag op woensdag 23 september

woensdag 16 september 2020
door Marcel de Ruiter
Als Gezonde School wil de Duinstee de Nationale Kraanwaterdag gebruiken als kick-off van de wekelijkse waterdag. Dit betekent dat we niet alleen op 23 september op school alleen water drinken (en geen andere drankjes), maar ook op alle woensdagen daarna.

Waarom we meedoen? Omdat kraanwater drinken een gezonde keuze is. Uit onderzoek blijkt dat kinderen zich beter kunnen concentreren als ze voldoende water drinken. Dit jaar staat Nationale Kraanwaterdag bovendien in het teken van duurzaam omgaan met kraanwater. Als kinderen beter weten waar hun kraanwater vandaan komt en hoe het wordt gemaakt, is het voor hen vanzelfsprekend om ook slim om te gaan met kraanwater.

In de les gaan we het hebben over de herkomst van kraanwater en hoe kraanwater wordt gemaakt. Ook krijgen de kinderen concrete handvatten hoe ze slimmer kunnen omgaan met het gebruik van kraanwater. Dit doen we aan de hand van een digitaal prentenboek, een interactieve quiz, creatieve activiteiten en leuke doe-bladen. De doe-bladen kunnen de kinderen mee naar huis nemen. De antwoorden van de doe-bladen zijn te vinden op kraanwaterdag.nl.

Om er een geslaagde Nationale Kraanwaterdag van te maken vragen we je op woensdag 23 september geen zoete (zuivel)drankjes aan je kind(eren) mee te geven, maar water uit de kraan in een bidon, schoolbeker of hervulbaar flesje! Bijvullen op school kan altijd.

Kraanwaterdag is een initiatief van alle drinkwaterbedrijven in Nederland: Brabant Water, Dunea, Evides, Oasen, PWN, Vitens, Waterbedrijf Groningen, Waternet, WMD en WML.

Meer informatie: www.kraanwaterdag.nl