We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Ga je mee op reis in de bibliotheek?

dinsdag 9 juli 2019
door Marcel de Ruiter
Haal je paspoort en reis mee!
Van 15 juli t/m 25 augustus gaan we op reis in Bibliotheek Zuidlaren! Elke week ga je op reis naar een nieuwe bestemming. Duik mee naar een magische onderwaterwereld of maak een reis door de tijd naar ridders en draken.
Behalve de leukste boeken lezen zijn er ook veel activiteiten waar je aan mee kan doen! Maak bijvoorbeeld je eigen raket, of ga op de foto met je favoriete sporter.

Hoe doe je mee?
Wil jij ook op reis in de bibliotheek? Laat je inschrijven bij de balie van Bibliotheek Zuidlaren
en ontvang je eigen paspoort. In dit paspoort staan opdrachten die je uit kan voeren. Voor elke goed uitgevoerde opdracht krijg je een stempel in je paspoort. Heb jij alle stempels van de week verzameld? Haal dan bij de balie de armband van de week op. Elke week heeft z'n eigen armband. Verzamel ze allemaal!

Meedoen aan alle activiteiten is gratis en je hoeft je niet van tevoren op te geven.

Week 1 (15 t/m 21 juli): Maak een vuurtoren met licht
De Eiffeltoren, het Vrijheidsbeeld of de Chinese Muur. Er is zo veel moois te vinden op de aarde. Daarom gaan we in de bibliotheek van 15 t/m 21 juli op bezoek in andere landen. Je kan de hele week langskomen om bijvoorbeeld je eigen vlag te maken. Ook kun je langskomen om een eigen vuurtoren met licht te maken. Dat kan op woensdag 17 juli van 14.00 tot 16.30 uur.

Week 2 (22 t/m 28 juli): Maak je eigen schatkist
Grote boze draken, prinsessen, stoere helden en de grootste schatkisten die je maar kan vinden. Van 22 t/m 28 juli maak je in de bibliotheek een reis naar de tijd van ridders en kastelen. Kom de hele week langs om een zoektocht naar de verborgen schat van de bibliotheek te doen. Ook kun je je eigen schatkist maken. Dat kan op woensdag 24 juli van 14.00 - 16.30 uur.

Week 3 (29 juli t/m 4 augustus): Bouw een raket
Mars, Jupiter en Venus. De eindeloze ruimte zit vol met de mooiste sterren en planeten. Van 29 juli t/m 4 augustus gaan we op reis in de bibliotheek en schieten we de ruimte in. Kom de hele week langs om bijvoorbeeld een foto in de ruimte te maken. Een eigen raket maken kan op woensdag 31 juli van 14.00 - 16.30 uur.

Week 4 (5 t/m 11 augustus): Duik in de oceaan
Een wereld van zeemeerminnen, schepen en vissen in alle kleuren die je maar kan bedenken. De oceaan is een magische plek gevuld met al deze mooie beelden. Van 5 t/m 11 augustus nemen we in de bibliotheek een duik in deze grote waterplas. Kom de hele week langs om bijvoorbeeld de mooiste onderwaterselfie te maken. Je kunt ook langskomen om een duik te nemen in je eigen oceaan tijdens de workshop golven tekenen. Dat kan op woensdag 7 augustus van 14.00 - 16.30 uur.

Week 5 (12 t/m 18 augustus): Tem je eigen beest
Gevaarlijke tijgers, olifanten met enorme slurfen en giraffen met een nek langer dan je eigen lichaam. De safari zit vol met de mooiste dieren die de wereld heeft. Van 12 t/m 18 augustus gaan we in de bibliotheek op jacht naar al deze beesten. Kom de hele week langs om bijvoorbeeld te veranderen in je favoriete dier. Je eigen lichtgevende beest maken kan op woensdag 14 augustus van 14.00 - 16.30 uur.

Laatste week (19 t/m 25 augustus): Versier je sporttas
De vakantie is alweer bijna afgelopen. Het is tijd om weer in beweging te komen! Daarom gaan we van 19 t/m 25 augustus weer flink aan de slag in de bibliotheek. Kom de hele week langs om bijvoorbeeld het voetbalspel te spelen. Op woensdag 21 augustus van 14.00 - 16.00 uur kun je langskomen om je eigen sporttasje te versieren.