Een gastles over de Cubetto in groep 1 en 2

woensdag 20 november 2019
door Ina Puister

Afgelopen woensdag hebben we een tweede gastles gehad over de Cubetto.
De kinderen zijn geboeid!
Dank je wel Jitske voor deze fijne leerzame momenten!

"Een wereld zonder computers is niet meer weg te denken. En robots worden ook steeds verder ontwikkeld. Onze kinderen komen er nu al veel mee in aanraking.
Maar hoe werkt dat toch allemaal? Ik vind het leuk om kinderen daar over na te laten denken en ben gaan zoeken wat er is voor kinderen op het gebied van programmeren.
Toen kwam ik Cubetto tegen. Ik was heel erg enthousiast en de kinderen bleken het ook heel leuk te vinden. Vanochtend (20 november) ben ik voor de tweede keer bij de kinderen in groep 1/2 geweest.
Zo mooi om te zien hoe de kinderen het oppakken. Ieder op zijn of haar eigen manier.
En het mooie van programmeren is dat je gewoon kan uitproberen of het werkt. De kinderen zien zelf dan heel goed waar ze een denkfout hebben gemaakt en hoe ze dat weer kunnen oplossen. Zo maken ze kennis met de structuur van programmeren en dat je daarin elke stap moet benoemen"

Jitske Kingma