Culturele mobiliteit

maandag 2 december 2019
door Marcel de Ruiter
Naast het cultuurmenu (zie nieuwsbericht van maandag 23 september) doet De Duinstee ook mee aan culturele mobiliteit voor de groepen 5 t/m 8.

Met het project Culturele Mobiliteit helpt K&C (Expertisecentrum en projectorganisatie Kunst en Cultuur, gevestigd in Assen) ons met het organiseren van het vervoer naar een museum of erfgoedinstelling in Groningen of Drenthe.

De leerlingen volgen, in de door de leerkrachten gekozen instelling, een uitdagend programma, waarin ze kennismaken met professionele kunsten of historische verhalen van Groningen en Drenthe zonder dat hier hoge kosten aan verbonden zijn. Voor alle leerlingen biedt dit een waardevolle ervaring.

Dit schooljaar heeft de school gekozen voor een bezoek aan het Drents Museum. De groepen 5 t/m 8 gaan naar de tentoonstelling van archeologische schatten uit het oude Armeniƫ. De museumdocenten laten de leerlingen spelenderwijs kennismaken met dit unieke werelderfgoed.
Het bezoek gaat plaatsvinden op 20 april 2012.