Bewegend leren (rekenen).

maandag 20 januari 2020
door Ina Puister
In de maand januari werken we in de ateliers van alle groepen aan het bewegend leren rekenen Dit doen we met een project plan ontworpen door de studenten van de Hanze Hogeschool Groningen in samen werking met Stichting Baasis.
In groep 1 en 2 wordt veel gewerkt met bewegend leren, zeker vanuit de rekencursus "Met sprongen vooruit ", een cursus die beide juffen omarmen. De les uit bovengenoemd plan was toepasbaar in het onderwerp van onze groep; het nieuwe jaar. Wat is dan een jaar, wat zijn weken, dagen, maanden, seizoenen... In de klas werkten we, na de toast op het nieuwe jaar, al met verschillende lotto's, de Davinci kalender en onze eigen kalenders .
En deze les was een fijne toevoeging, heerlijk buiten! De kinderen liepen naar het goede seizoen ( 4 vakken op het plein) als juf of een leerling een zin zei .Bij welk seizoen past dit! Enthousiasme alom!!