Bee Bot in groep 1 en 2 en groep 3,4 en 5 .

donderdag 10 september 2020
door Ina Puister
Groep 1 en 2 en groep 3, 4 en 5 hebben deze maand een Bee Bot in bruikleen van "De Bibliotheek op school".De educatie- medewerker van de bibliotheek, juf Janette, heeft het robotje geïntroduceerd en de kinderen zijn er heerlijk mee aan het werk.
De Bee-Bot (Botje Bij) is een robotje dat op de grond of op een kleed met een raster rijdt. Voordat de robot gaat rijden, moeten de kinderen de robot wel eerst voorprogrammeren. Met de knoppen bovenop de Bee-Bot kun je een volgorde van handelingen instellen, zoals een stap vooruit, een stap naar links etc. Zo kun je de Bee-Bot over een pad op het kleed laten lopen of vragen aan de kinderen of ze de robot naar een eindpositie kunnen laten rijden. Gaat het mis en gaat het de verkeerde kant op ...ook daar leren we van .
Het enthousiasme is groot .
Programmeren is één van de vaardigheden om later digitaal geletterd te worden. Met de Bee-Bot leren kinderen de beginselen van het programmeren en wordt het logisch denken gestimuleerd.