Ateliers op De Duinstee

maandag 16 december 2019
door Marcel de Ruiter
De donderdagmiddagen staan op De Duinstee in het teken van creativiteit, spel en plezier.  Alle groepen werken dan in ateliers waarbij aandacht is voor verschillende disciplines.

De komende maanden gaat een aantal kunstdocenten van het ICO, Centrum voor kunst en cultuur in de regio, de ateliers kracht bijzetten. Zij gaan lessen ontwikkelen en uitvoeren rondom mediakunst (denk aan green screen, foto en film), beeldend onderwijs (handvaardigheid, werken met hout, gereedschap, ontwerpen) en dans en bewegen
In samenwerking met de leerkrachten wordt nagedacht over betekenisvolle opdrachten en de verbinding met thema’s die in de klas aan de orde zijn. Want kunst kan veel betekenen voor alledaagse thema’s zoals herfst en winter of vakken als wereldoriëntatie en geschiedenis. Door kunst leer je anders kijken, maar ook anders denken en doen. Kinderen gaan experimenteren, onderzoeken, maken, zien dat er meerdere mogelijkheden zijn en ontdekken meer over zichzelf en de ander: Wat vind ik mooi, wat vind ik fijn om te doen? Maar ook: ik kan iets unieks maken, iets wat nog niet bestond.

De lessen zullen worden afgesloten met een korte presentatie in school waarbij ook ouders worden uitgenodigd.

Behalve het ICO kunnen ook ouders/opa's /oma's een steentje bijdragen aan de ateliers. Een aantal ouders heeft al aangegeven wel eens een gastles te willen geven en we maken natuurlijk graag gebruik van het aanbod!