Kim Huijben wint eervolle vermelding bij verhalenwedstrijd!

Het Huus van de Taol Drenthe heeft onlangs een verhalenwedstrijd uitgeschreven. Hiervoor mochten de leerlingen uit de groep 7 en 8 van de basisscholen in Drenthe een verhaal schrijven met als thema: 'Een groot geheim'.  Het Huus van de Taol heeft vele inzendingen mogen ontvangen, zoals blijkt uit onderstaande mailing.  "Wij kiekt met veul genoegen terug op de verhalenschriefwedstried rond het thema ‘een groot geheim’. Oet alle windstreken van de previncie hebt kinder metan daon. Het hef allemaol wat lang duurd, maor oet al die honderden verhalen bint oeteindelijk virtien van de mooisten oetkeuze" Kim is met haar verhaal 'Het geheim van het Huus van de Taol' heel keurig op een gedeelde 6e plaats terecht gekomen en gaat op 20 maart het verhaal voorlezen aan de overige leerlingen uit groep 6-7-8.

Om alvast te noteren in de agenda

In de maand April zijn er 2 dagen waarop we met een continurooster zullen gaan werken. Dat is op vrijdag 12 april in verband met de Koningsspelen en op donderdag 18 April in verband met Paasactiviteiten.  Op 12 april zijn de kinderen uit de groepen 1 tot en met 4 gewoon om 12.00 uur vrij en de overige kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 om 14.00 uur. Op donderdag 18 april zijn alle kinderen vrij om 14.00 uur.

Digilab on tour

Zit je in groep 6, 7 of 8? En  lijkt het je bezig zijn met programmeren erg leuk? Kom dan naar Digilab on tour in de bibliotheek! We gaan je leren hoe je robots kan laten bewegen en een drone kunt laten vliegen. Woensdag 6 maart in Bibliotheek Zuidlaren en Woensdag 13 maart in  Bibliotheek  Vries gaan we aan de slag! Helemaal gratis! Heb je er zin in? Meld je dan snel aan, want vol is vol! www.bibliotheekzuidlaren.nl/digilab of www.bibliotheekvries.nl/digilab

Nieuwe boeken voor de bieb

Elk jaar rond oktober doen de bovenbouw kinderen mee met de Kinderpostzegelactie. Hiermee zetten ze zich in voor projecten voor kinderen. Dit jaar konden we er ook voor kiezen om als project de ‘bibliotheek’ te kiezen. We mochten voor een bepaald bedrag nieuwe boeken aanschaffen voor onze bibliotheek op school. We hebben boeken gekozen over met geschiedenis als thema, poëzieboeken, prentenboeken en leesboeken. Geschiedenisboeken kunnen we gebruiken bij o.a. Da Vinci. Wij hebben voor het project op school gekozen om de leesmotivatie te behouden en vergroten.

Sport en cultuurpret en Sportief in de vakantie

Als u op bijgaande link klikt, openen zich een 2-tal folders van gemeente Tynaarlo met betrekking tot "Sport en cultuurpret" voor de periode 25 februari tot en met 26 april en een overzicht van het activiteitenprogramma "Sportief in de vakantie" Folders

binNenkORT

Koningsspelen: continurooster Vr 12 Apr 2019 0:00 Vr 12 Apr 2019 23:59
Oud papier; SV Za 13 Apr 2019 0:00 Za 13 Apr 2019 23:59
continurooster Pasen Do 18 Apr 2019 0:00 Do 18 Apr 2019 23:59
Goede Vrijdag Vr 19 Apr 2019 0:00 Vr 19 Apr 2019 23:59
Pasen Zo 21 Apr 2019 0:00 Ma 22 Apr 2019 23:59

Welkom

Welkom op de website van Obs De Duinstee. We hopen dat de site u alle informatie, waarnaar u op zoek bent, overzichtelijk weergeeft. Heeft u aanvullingen of suggesties? Laat het ons weten.