inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 6-7-8

.

Groepsnieuws

Doe dag Terra

17-11-2017
Op dinsdag16 november zijn we met groep 8 naar Terra in Eelde geweest. We begonnen bij de dieren. In twee groepen werden we verdeeld. 1 groep ging naar grote dieren zoals konijnen en kippen. De andere groep ging naar de reptielen en vogels. Ik ging naar de reptielen en vogels. Daar mocht ik een slang vasthouden en een vogel op de hand. Ik heb de slang niet vast gehouden. De kip durfde ik wel vastte houden. Na de dieren gingen we naar ‘’mens en natuur’’ daar hebben we overspinnen, insecten en kreeften gehad. We hebben geleerd hoeveel poten ze hebben. We zijn ook bij techniek geweest, daar hebben we een eigen puzzel gemaakt uiteen houtblokje. We hebben de gymzaal ook bekeken, we kregen een PowerPointpresentatie te zien over welke vakken we kunnen volgen. We speelden ‘’ren je rot’’ na de tijd. Als laatste hebben we voor het vak ‘’kunst’’ onze eigen hand nagetekend. We mochten ook nog iets drinken in de kantine. Ik heb nu al zin om er volgend jaar naar toe te gaan!
Bart

Scholenmarkt 2017

18-10-2017
Dinsdag 14 en woensdag 15 november wordt de scholenmarkt 2017 wederom in Martiniplaza georganiseerd. U kunt zich tussen 17.00 en 20.00 uur laten informeren door de diverse scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Groningen.


Flyer scholenmarkt

Ouderinformatieavond 'Internet en Social media'

09-10-2017
De gemeente Tynaarlo organiseert op 10 en 31 oktober een ouderavond met als thema: 'Internet en social media'.

In bijgaande uitnodiging kunt u alle details terugvinden.

Dansles

19-05-2017
"Maandag 15 mei gingen de groepen 7 & 8 dansen. We kregen dansles van: Saskia de danslerares. Het was dezelfde dans als op de koningsspelen bij de Mars. We begonnen met de warming-up. Toen begonnen we echt met de dans. Sommige danspasjes waren best lastig. Maar uiteindelijk lukte het iedereen. Degenen die het best konden dansen, dansten vooraan. Zelfs juf Marieke danste mee! 20 mei is er nog een keer dansles. De dans is voor de voorstelling op 24 mei."

Isa en Karlijn

Verkeersexamen

19-05-2017
"We stapten allemaal op de fiets naar de Marsch.
Gelukkig had niemand een lekke band.
Toen we daar waren kregen we een vest met een nummer erop.
Wij waren de laatste groep dus hadden we het hoogste nummer.
De route duurde ongeveer 15 minuten.
En iedereen is geslaagd!
Op de terugweg ging ook alles goed."

Jasper Wiebing