Groep 3-4-5

Groepsnieuws

Proefjes

31-01-2017
Maandag 23 januari gaf juf Iris een natuur/techniekles. De kinderen mochten proefjes doen met ballonnen, water en peper en kaarsen. In circuitvorm gingen de kinderen allerlei dingen ontdekken. De kinderen konden goed bedenken waarom er bepaalde dingen gebeurden, het was een leerzame middag!

Leesvirus

31-01-2017
In groep 4/5/6 hebben we tot halverwege maart het project ‘Leesvirus’. Het is een project waarbij kinderen boeken lezen, meningen geven over de boeken en dit delen met anderen via de site ‘leesvirus.nl. Afgelopen week heb ik het boek ‘De zee kwam door de brievenbus’ voorgelezen, een erg spannend boek waarbij de watersnoodramp centraal staat. Verder lezen de kinderen zelf de boeken (10 in totaal) en moeten ze vragen over de boeken beantwoorden, creatieve opdrachten maken (zie foto) en dingen opzoeken op internet. U kunt zelf ook een kijkje nemen op de site; www.leesvirus.nl, rechts bovenin kunt u de gemeente invullen en dan kunt u zien waar wij mee bezig zijn.

Schoolreis

Schoolreis

De datum voor de schoolreis is bekend! Donderdag 29 juni gaan we op schoolreis naar Breeland in Annen. We worden met een bus opgehaald en teruggebracht. Bij Breeland gaan we onder andere steppen, vlot bouwen en kanoën. Meester Sven en Juf Iris hebben beide aangegeven mee te willen, dus dat is heel fijn en gezellig. De kosten voor het schoolreisje zijn € 35,- per kind.
In nieuwsbrief nummer 9 staat meer informatie over de betaling van het schoolreisje.