Groep 3-4-5

Groepsnieuws

Doe dag Terra

17-11-2017
Op dinsdag16 november zijn we met groep 8 naar Terra in Eelde geweest. We begonnen bij de dieren. In twee groepen werden we verdeeld. 1 groep ging naar grote dieren zoals konijnen en kippen. De andere groep ging naar de reptielen en vogels. Ik ging naar de reptielen en vogels. Daar mocht ik een slang vasthouden en een vogel op de hand. Ik heb de slang niet vast gehouden. De kip durfde ik wel vastte houden. Na de dieren gingen we naar ‘’mens en natuur’’ daar hebben we overspinnen, insecten en kreeften gehad. We hebben geleerd hoeveel poten ze hebben. We zijn ook bij techniek geweest, daar hebben we een eigen puzzel gemaakt uiteen houtblokje. We hebben de gymzaal ook bekeken, we kregen een PowerPointpresentatie te zien over welke vakken we kunnen volgen. We speelden ‘’ren je rot’’ na de tijd. Als laatste hebben we voor het vak ‘’kunst’’ onze eigen hand nagetekend. We mochten ook nog iets drinken in de kantine. Ik heb nu al zin om er volgend jaar naar toe te gaan!
Bart

Lampionnen

16-11-2017
11 november zijn alle kinderen langs de deuren geweest met hun prachtige lampion. De kinderen vonden het jammer dat de lampionnen mee naar huis gingen, want dan ging de 'pinguïnfamilie' uit elkaar. Volgens mij was de dag zelf ook geslaagd met veel zingen en natuurlijk veel traktaties.

Kinderboekenweek

23-10-2017
4 oktober was de start van de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘gruwelijk eng’. De opening was door de hele school. Dekinderen moesten spannende boeken zoeken en vragen beantwoorden. In de klas heeft juf Manon een les gegeven over skeletten en kinderen hebben ook zelf skeletten gemaakt van wattenstaafjes. In groepjes hebben de kinderen nog een griezelhuis gemaakt en alle kinderen hebben ook een griezelverhaal geschreven. De verhalen hebben we afgegeven bij een boekenwinkel, want daar kunnen we boeken mee winnen. We hebben ook een voorleeswedstrijd in de klas gehouden. Noeën en Brent werden door de kinderen als winnaar gekozen en mochten voorlezen voor de hele school.