Groep 3-4-5

Groepsnieuws

Kerstdiner

21-12-2017
Woensdag 20 december vierden we Kerst op school. De kinderen kwamen allemaal in hun mooiste kleren om in de klas te genieten van een diner gemaakt door de ouders. De kinderen hadden zelf het diner samengesteld en in de dagen ervoor hebben we een placemat gemaakt en een eigen potje versiert om de tafel gezellig te versieren. Het was een erg gezellige avond!

Bloembollen poten

21-12-2017
Afgelopen week hebben de kinderen van groep 1 t/m 5 samen bloembollen gepoot. Er waren wel 500 bloembollen en in tweetallen hebben de kinderen ze allemaal een plekje rondom het schoolplein gegeven. Hopelijk hebben we in het voorjaar een plein vol met mooi bloemen!

Voorstelling 'Massimo'

21-12-2017
Maandag 11 december hebben de kinderen van groep 3/4/5 een voorstelling bijgewoond, genaamd ‘Massimo’. Massimo is een man die al 700 jaar leeft en daardoor al veel heeft meegemaakt in Drenthe. Hij vertelde de geschiedenis van Drenthe in het toneelstuk, het ging o.a. over hunebedden en de paardenmarkten. De kinderen vonden het interessant en leuk, soms mochten zelfkinderen mee doen tijdens het toneelstuk.

Kerstkaart voor ouderen

21-12-2017
Voor veel mensen zijn de kerstdagen een tijd van warmte en gezelligheid, maar dit geldt niet voor iedereen. Veel oudere mensen brengen de kerstdagen alleen door. De hele school heeft daarom meegedaan met een kerstkaartenactie van het Nationaal Ouderenfonds. Alle kinderen hebben een tekening of kerstwens op de kaart gemaakt of geschreven. Er zullen komende dagen veel ouderen in Nederland een kerstkaart krijgen. De kinderen hebben ook het adres van de school in de kaart gezet, zo kunnen ouderen eventueel een kaart terugsturen.

21-12-2017
Sinterklaas is alweer vertrokken naar Spanje. De kinderen waren helemaal in Sinterklaas stemming. Ze zongen regelmatig Sinterklaasliedjes. In de klas hebben alle kinderen een stoomboot gemaakt. Ze hebben ook allemaal een onderdeel van de stoomboot gemaakt; Sinterklaas zijn slaapkamer, zijn werkkamer, keuken, pakjeskamer enz. Elk kind kreeg een kamer van de boot om te tekenen. Op de ramen hebben we huizen getekend met raamstiften. De huizen zijn versierd met cadeautjes en natuurlijk ook Sinterklaas en zijn pieten. De dag zelf was erg gezellig. 's Ochtends hebben we in de klas een circuit gedaan met activiteiten en daarna kwam Sint met zijn pieten in de klas. De kinderen van groep 3/4 kregen een mooi cadeau van Sinterklaas en kinderen van groep 5 hadden heel erg hun best gedaan om een prachtige surprise voor elkaar te maken.