Groep 1-2

Groepsnieuws

Schoolreis groep 1-2-3

31-01-2017
Voor het uitzwaaimoment: de datum voor de schoolreis is bekend! Maandag 29 mei gaan we op schoolreis naar Nienoord in Leek . We worden met een kleine bus opgehaald en teruggebracht. De bus vertrekt om 9 .00 uur, we zijn op de gewone tijd terug op school! Juf Isa , Juf Elly en Juf Ina zijn de begeleiders! De kosten voor het schoolreisje zijn 30 per kind. In Nieuwsbrief nummer 9 staat meer informatie over de betaling van het schoolreisje.

Buzz

Buzz

Maandag 16 januari kwam de ‘Buzz’ van de bibliotheek langs. In de ‘Buzz’ worden mediawijsheid programma’s aangeboden aan kinderen en leerkrachten. De kinderen mochten werken met de Beebot , Botje Bij op een alfabetveld een Beebot Botje Bij op een boerderijplaat. De kinderen moesten het bijtje programmeren naar en bepaalde plaats op het veld. en we zagen een 3 d printer en maakten muziek met lepels (stroom circuitje)

Waarom deze lesprogramma’s?
Door technologie en digitalisering verandert de maatschappij in een rap tempo van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. In de toekomst zal technologie een nog grotere rol spelen in de samenleving. Werk dat nu wordt gedaan door mensen, wordt straks uitgevoerd door machines, of mensen worden bij hun werk ondersteund door ICT. Veel functies veranderen daardoor drastisch. Jongeren hebben 21e-eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn. Dit zijn - volgens het model 21e-eeuwse vaardigheden van SLO en Kennisnet - competenties als creatief denken, samenwerken, probleemoplossend vermogen en kritisch denken. Maar ook computational thinking, informatie- en ICT vaardigheden
en mediawijsheid.

Kanjertraining

Kanjertraining

Weet u het nog? Max heeft een dorp ontdekt waar ze gekleurde huizen hebben en gekleurde petten. En zo gezellig is het daar niet.

De zwarte papagaaien spelen de baas
 De rode apen lachen iedereen uit
 De gele konijntjes zijn altijd bang
 En de witte tijgers helpen iedereen.

Max wil graag dat de papagaaien niet steeds de baas spelen, de rode apen niet iedereen uitlachen en de konijntjes iets meer gaan durven. Misschien kunnen de twee tijgers Robin en Renée helpen.

Deze oefeningen hebben we deze week gedaan! Elkaar te vertrouwen! Maak van je zelf een plank en laat je achterover vallen. Vertrouw erop dat de juf je opvangt! En dat durfden ze gelukkig bijna allemaal! Elkaar aanraken kan soms! We staan in een polonaisekring. Doe alsof het kind dat voor je staat allemaal pluisjes op zijn kleren heeft. Veeg alle pluisjes van de schouders, rug, benen af. Dit vinden de kinderen allemaal enig om te doen! En laat zien dat je elkaar kunt aanraken zonder gelijk boos te worden.