Drents Verkeerslabel

De Duinstee is reeds in het bezit van het Drents verkeerslabel. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving meer informatie hierover:

Het verkeersonderwijs staat in alle groepen structureel op het rooster. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen kennis hebben van de verkeersregels en de meest voorkomende verkeersborden. Daarbij vinden wij het van groot belang, dat de kinderen leren zich op een veilige manier in het verkeer te gedragen.

Voor ons onderwijs maken wij gebruik van de verkeerskranten van Veilig Verkeer Nederland. Daarnaast zorgen we jaarlijks voor een activiteitenplan, waarin alle groepen aan bod komen. De leerlingen van groep 7/8 doen één keer per twee jaar mee aan het verkeersexamen van VVN.

Daarnaast worden jaarlijks verkeeractiviteiten ingepland, zoals fietscontroles, fietsseef of Streetwise, voorlichtingslessen over o.a. de dode hoek bij vrachtverkeer, veilig fietsen, etc. Hierbij worden we ondersteund door de hulpouders verkeer.