De school

Obs De Duinstee is een openbare school. Een openbare school is een school waar iedereen, ongeacht de levensovertuiging en culturele achtergrond, van harte welkom is en waar voor iedereen een gelijkwaardige plaats is. In het openbaar onderwijs krijgt het kind de gelegenheid kennis te maken met diverse opvattingen, overtuigingen en denkbeelden. Het kind leert dat waarderen, respecteren en hiervoor open te staan.

De naam van onze school is gebaseerd op de historie van Yde. Vroeger waren er op deze plaats veel zandheuvels. Deze heuvels liepen door tot aan Eelde. In het verleden hebben hier ook opgravingen plaatsgevonden. Het gebied werd in die tijd “De Dunen” genoemd.

De school ligt centraal in het dorp en is gehuisvest in de MFA Ydershoes.

Het voedingsgebied is vrij groot. Naast kinderen uit Yde en De Punt bezoeken ook kinderen uit Donderen, Eelde en Bunne onze school.

Vanaf 1 oktober 2012 valt De Duinstee onder het bestuur van Stichting Baasis.

Met ingang van het schooljaar 2015-2016 zijn de scholen van Stichting Baasis overgegaan naar een andere managementstructuur.De scholen zijn verdeeld over verschillende units. Obs De Duinstee vormt een unit met Obs Het Oelebred in Tynaarlo en  De Quintusschool in Glimmen.
Deze unit wordt geleid door unit directeur Leonie Magnin. Marcel de Ruiter is unit coördinator voor Obs Het Oelebred en Obs De Duinstee.