Oudergesprekken

woensdag 25 oktober 2017

Uitnodiging oudergesprek.
Ouders / verzorgers van de leerlingen van groep 1 en 2 worden verwacht  in het lokaal van onze groep.
De gesprekjes duren ongeveer 10 minuten .
Het  gesprek gaat voornamelijk over het welbevinden van uw kind . U ontvangt een mail met daarin een lijst met  de datum en het tijdstip.
Komt het door ons gekozen tijdstip erg slecht uit,kunt u onderling ruilen .
Kunt u ons dat dan laten weten.
Lukt het helemaal niet, dan maken we een andere afspraak.

We zullen deze lijst op de deur hangen en dan kunt u het daarop aangeven .
Elly en Ina .

Kinderboekenweek

maandag 23 oktober 2017
4 oktober was de start van de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘gruwelijk eng’. De opening was door de hele school. Dekinderen moesten spannende boeken zoeken en vragen beantwoorden. In de klas heeft juf Manon een les gegeven over skeletten en kinderen hebben ook zelf skeletten gemaakt van wattenstaafjes. In groepjes hebben de kinderen nog een griezelhuis gemaakt en alle kinderen hebben ook een griezelverhaal geschreven. De verhalen hebben we afgegeven bij een boekenwinkel, want daar kunnen we boeken mee winnen. We hebben ook een voorleeswedstrijd in de klas gehouden. Noeën en Brent werden door de kinderen als winnaar gekozen en mochten voorlezen voor de hele school.

Da Vinci methode

maandag 23 oktober 2017
Dit schooljaar zijn we gestart met de nieuwe methode ‘DaVinci’. In groep 3/4/5 werken we acht weken aan het thema ‘Wie ben ik’. De kinderen hebben allemaal een babyfoto meegenomen en die hangt nu in de klas bij de datum van hun verjaardag. Ze leren ook over hoe de aarde is ontstaan, zintuigen en wat doet je lichaam als je bijv. griep hebt. De kinderen zijn erg enthousiast en ze vinden het erg leuk om ermee bezig te zijn.

Lampionnen maken

maandag 23 oktober 2017
In de week van 16 oktober zijn we al gestart met het maken van lampionnen. De kinderen maken een lampion van papier-maché. Uiteindelijk worden het allemaal dieren, zoals pinguïns, leeuwen of giraffes. De kinderen vonden het in het begin even raar om met hun handen in de lijm te zitten, maar daarna werd er heerlijk gekliederd en was de eerste laag snel klaar. Na de herfstvakantie gaan we verder met de details.

Aanvulling rooster oud papier 2018

vrijdag 20 oktober 2017
In het komende kalenderjaar staan zijn we als school weer eens in de maand ingeroosterd voor de begeleiding bij het inzamelen van het  oud papier op de  zaterdag van 09.00 tot 11.00 uur

10 februari   Fam. Hokke en Fam. Klein Hulse