vorige pagina | volgende pagina

Kerstvakantie 2017

donderdag 28 december 2017

Dag allemaal .
Aan het einde van dit jaar willen we de kinderen bedanken voor de enorm leuke december maand .
Wat hebben we veel gedaan : pepernoten bakken , spelen ineen Sinterklaashuis , letters hebben we geleerd, hakken en plakken , spelen wel10 minuten zonder dat juf hoeft te helpen , ( knap hoor groep 1 !!) , Mark ingroep 1, Niels jarig, werken met het licht op rood , aansmeren met de klei ,rijmen, na vertellen , lezen op het  bordwat je hebt geleerd , “ gokken”( voorspellen) met de dobbelsteen met je wis-bord, vensterruiten van “Lotta versierteen kerstboom”( jaja), een restaurant runnen, knippen te veel om op te noemen..
Bovenal hebben we genoten van de zorg voor elkaar; allekinderen zorgen voor elkaar, kunnen vertellen , durven te zeggen wat ze vinden, overleggen en helpen elkaar …
Wij genieten van onze tijd met deze toppers!!!!

Wij wensen u  en allekinderen fijne feestdagen, een goede vakantie en hopen iedereen  gezond en welweer terug te zien in 2018!!

Warme winterknuffels ,
Elly en Ina

Kerstdiner

donderdag 21 december 2017
Woensdag 20 december vierden we Kerst op school. De kinderen kwamen allemaal in hun mooiste kleren om in de klas te genieten van een diner gemaakt door de ouders. De kinderen hadden zelf het diner samengesteld en in de dagen ervoor hebben we een placemat gemaakt en een eigen potje versiert om de tafel gezellig te versieren. Het was een erg gezellige avond!

Bloembollen poten

donderdag 21 december 2017
Afgelopen week hebben de kinderen van groep 1 t/m 5 samen bloembollen gepoot. Er waren wel 500 bloembollen en in tweetallen hebben de kinderen ze allemaal een plekje rondom het schoolplein gegeven. Hopelijk hebben we in het voorjaar een plein vol met mooi bloemen!

Voorstelling 'Massimo'

donderdag 21 december 2017
Maandag 11 december hebben de kinderen van groep 3/4/5 een voorstelling bijgewoond, genaamd ‘Massimo’. Massimo is een man die al 700 jaar leeft en daardoor al veel heeft meegemaakt in Drenthe. Hij vertelde de geschiedenis van Drenthe in het toneelstuk, het ging o.a. over hunebedden en de paardenmarkten. De kinderen vonden het interessant en leuk, soms mochten zelfkinderen mee doen tijdens het toneelstuk.

Kerstkaart voor ouderen

donderdag 21 december 2017
Voor veel mensen zijn de kerstdagen een tijd van warmte en gezelligheid, maar dit geldt niet voor iedereen. Veel oudere mensen brengen de kerstdagen alleen door. De hele school heeft daarom meegedaan met een kerstkaartenactie van het Nationaal Ouderenfonds. Alle kinderen hebben een tekening of kerstwens op de kaart gemaakt of geschreven. Er zullen komende dagen veel ouderen in Nederland een kerstkaart krijgen. De kinderen hebben ook het adres van de school in de kaart gezet, zo kunnen ouderen eventueel een kaart terugsturen.
vorige pagina | volgende pagina