inloggen
emailadres wachtwoord

Nieuwsoverzicht

vorige pagina | volgende pagina

Doe dag Terra

vrijdag 17 november 2017
Op dinsdag16 november zijn we met groep 8 naar Terra in Eelde geweest. We begonnen bij de dieren. In twee groepen werden we verdeeld. 1 groep ging naar grote dieren zoals konijnen en kippen. De andere groep ging naar de reptielen en vogels. Ik ging naar de reptielen en vogels. Daar mocht ik een slang vasthouden en een vogel op de hand. Ik heb de slang niet vast gehouden. De kip durfde ik wel vastte houden. Na de dieren gingen we naar ‘’mens en natuur’’ daar hebben we overspinnen, insecten en kreeften gehad. We hebben geleerd hoeveel poten ze hebben. We zijn ook bij techniek geweest, daar hebben we een eigen puzzel gemaakt uiteen houtblokje. We hebben de gymzaal ook bekeken, we kregen een PowerPointpresentatie te zien over welke vakken we kunnen volgen. We speelden ‘’ren je rot’’ na de tijd. Als laatste hebben we voor het vak ‘’kunst’’ onze eigen hand nagetekend. We mochten ook nog iets drinken in de kantine. Ik heb nu al zin om er volgend jaar naar toe te gaan!
Bart

Lampionnen

donderdag 16 november 2017
11 november zijn alle kinderen langs de deuren geweest met hun prachtige lampion. De kinderen vonden het jammer dat de lampionnen mee naar huis gingen, want dan ging de 'pinguïnfamilie' uit elkaar. Volgens mij was de dag zelf ook geslaagd met veel zingen en natuurlijk veel traktaties.

Sinterklaas in Yde...

dinsdag 14 november 2017
Op verzoek van de dorpsvereniging onderstaande informatie over de Pietenknutselmiddag op 24 november en de intocht van de Sint (met aansluitend het kinderfeest in de MFA) op 25 november aanstaande.

Informatiebrief Sinterklaas Yde

Kinderkoor Vries

vrijdag 10 november 2017
Vind je zingen leuk? En zit je in groep 5 tm 8? Kom dan meezingen en meld je aan bij het  kinderkoor! De repetities zijn inmiddels gestart op 2 november 2017  in De Pan in Vries, maar je kunt je nog opgeven!
Aan het eind geeft het kinderkoor een echt concert op zaterdagmiddag  7 april 2018 in de Bonifatiuskerk in Vries. Voor meer informatie zie: www.kooressenza.nl

Flyer Kinderkoor

Dit koor wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Tynaarlo en het Prins Bernard Cultuurfonds. Dankzij deze forse subsidies zijn de deelnemerskosten laag: € 20,00 per kind voor het  hele project inclusief uitvoering in april 2018. 

De goede Sinten .....

woensdag 8 november 2017
Klassenflits groep1 en 2 . De kinderen zijn druk bezig om prachtige lampionnen te maken. Wilt u uw kind een lampionstokje én een “nep” waxinelichtje meegeven naar school.
Graag uiterlijk vrijdagochtend 10 november.
Dan laten we aan het einde van de ochtend onze prachtige lampionnen zien aan alle groepen van de school . Samen met alle groepen sluiten we de ochtend af.
  
Groep1
Mark Scheepstra is op 9 november 4 geworden en mag nu elke dagnaar school !
Mark, we wensen je veel plezier op De Duinstee.
 
Sinterklaas
Na Sint Maarten starten wij met de voorbereidingen voor Sinterklaas. Wijhebben al een brief van de Boekpiet ontvangen.
 
Lieve mensen
Zoals u  misschien weet is Sinterklaas  bijna weer in ons land.
De voorbereidingen voor zijn bezoek aan onze school zijn al in volle gang.
Om  ons te helpen in deze drukke tijd, willen we u vragen 3 of 4 kortewetenswaardigheden of grappige voorvallen van uw kind welke  vooral thuisbekend zijn aan de Boekpiet te vertellen.
U kunt dit doen middels een briefje aan Juf Ina  maar bij voorkeurdoor een mailtje te sturen   naar  
i.puister@stichtingbaasis.nl
Graag uiterlijk vrijdag 24 november a.s..
De goede man ontvangt het boek namelijk  in de week  erna!!!
 
Hartelijke Pepernootgroeten ,
Boekpiet

vorige pagina | volgende pagina